Koponya MRI lelet értelmezése

Kedves Dr. Szappanos Zsuzsanna! Szeretném, ha édesapám MRI leletét értelmezné illetve válaszolna, hogy ezen lelet alapján a viselkedése összefüggésben van-e? "Atrophia cerebri és cerebelli jelei, előrehaladott vascularis encephalopathia, mindkét oldalon hippocampus sclerosis gyanúja, sinusitis I.u. et ethmoidittis. Az MRI vizsgálat másfél éve készült és újabban "furcsa" viselkedést figyeltünk meg.Hírtelen hangulatváltozás, agresszív viselkedés, apró, lényegtelen dolgok felnagyítása ill. nagyobb, fontos dolgok figyelmetlen kívül hagyása. Ezekhez még társul feledékenység és események visszaidézése olyan formában, ahogyan meg sem történtek. Bizalmatlanság, depresszió, önsajnálat. Ezek talán a leggyakrabban, napi szinten jelentkező problémák. Fennálló betegségei: magas vérnyomás, 6 éve kialakult epilepszia (korábbi agyvérzés után alakult ki) . Az agyvérzésből semmi nem maradt vissza, teljesen felépült, az időben megkapott infúziós kezelésből kifolyólag. Ezekre a betegségekre szedett gyógyszerek: Convulex 500-0-750, Kerberan, Tritace, L-Thyroxin (korábbi pajzsmirigy eltávolítás miatt) . Neurológushoz jár, de a legközelebbi időpont csak 3 hét múlva esedékes és ezeket a tüneteket ilyen formában és ilyen mértékben, rendszerességben még nem tapasztaltuk. Kiegészítésképpen 3 hete Frisiumot, napi 15 mg szed, ismétlődő epilepsziás rohamból kifolyólag. Tudom problémája és kérdésem nem egyszerű, de szeretném, ha ezen információ alapján értelmezné korábbi MRI felvételét, hogy ezek a tünetek összefüggésbe hozhatóak-e vele? Köszönöm szépen válaszát! Szeretettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza koponya MR témában

Tisztelt Érdeklődő!

Összefüggésben lehetnének, de ez már másfél éve kijött volna. Jelenleg ki kell vizsgálni újra, mi az oka, belgyógyászati oka is lehet. Hogy segiteni lehet-e, az kétséges.

Jobbulást kivánok az édesapának.

Kérdés: 2012. július 25., 13:44; Megválaszolva: 2012. július 28., 18:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...
Koponya MR és MRA vizsgálat...