Zsibbadás

Kb. 3 hete állandó jelleggel zsibbad a bal lábfejem és a bal kezem. Ha lefekszem, állandóan mozgatnom kell a bal lábamat, mert nyugalmi állapotban kellemetlen az érzés. Ha a jobb és bal kezemet összekulcsolom, akkor lüktetést érzek a bal kezemben, főleg az ujjvégeken. Mintha a pulzusomat érezném az ujjaimban. Voltam nyaki röntgenvizsgálaton, ami „enyhe spondylotikus elváltozásokat” mutatott a C5/6 szakaszon. Az eredménnyel eddig még nem jutottam be az ideggyógyászhoz, mert épp szabadságon van. A helyettesítő orvos csak a röntgen-eredményt adta ki, és annyit mondott, hogy ez az elváltozás természetes folyamat eredménye, nem veszélyes. Ő viszont nem tudott erről a zsibbadásról, nem volt lehetőségem elmondani. Okozhatja ezt gerincprobléma, esetleg valamilyen keringési zavar van a háttérben?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza zsibbadás témában

Tisztelt Érdeklődő!

Igen, lehet a Röntgenen leírt elváltozás következménye a panasz, a keringési zavar által okozott zsibbadások más jellegűek. Remélem, neurológusa megnyugtatóan tájékoztatja majd.

Kérdés: 2012. július 18., 13:45; Megválaszolva: 2012. július 19., 14:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mi lehet a gyakori izomrángás és...
Terhelésre fellépő magas vérnyomás
Tisztelt Dr. Fehér Gergely, azért fordulok Önhöz, mert január óta járom a kálváriámat. Sportolás (kocogás) után jelentkeztek a panaszaim....
Gerincprobléma?
Üdvözlöm.Januárban kezdődött egyik napról a másikra.Becsípődést éreztem a nyak-vállnál,majd zsibbadni kezdtek a kezeim,jéghidegekké váltak.A...
Vascularis mailformatio