Rosszullét, fejfájás, fülzúgás miatti MR lelet

Januárban hirtelen egyik napról a másikra rosszullét, csak bal oldalon jelentkező fülzúgás, fejfájás miatt beutaltak az orr fül gégészetre, ahol 1 hétig infúziós kezelést (Nootropil) Betarevint, és szteroidot (Medrol) kaptam. A tünetetim egy kicsit enyhültek. Ezt követően a Nootropilt és Betarevint 3 hónapig kellett szednem, most ismét 3 hónapig szedem a Cavonton Fortét. Közben elvégezték az előjegyzett agykoponya MR-t. Ennek eredménye röviden: "Bal oldalon a kamrasík fölött a centrum semiovaléban hátsó frontálisan egy apró, vasculáris laesionak megfelelő jelfokozódás látszik FLAIR sequentiás és T2 súlyozott képeken. Vélemény: A ponto-cerebellaris térfoglaló folyamat nem volt vertifikálható. Bal oldali hátsó frontalis apró vascularis laesio. Variációs circulus Willisi. " Tehát most szedem a Cavinton Fortét, hol jobban vagyok, hol rosszabbul. Ez azt jelenti, hogy időnként zúg a bal fülem, bár úgy érzem, hogy a zúgás javul, időnként nagyon fáj a fülem belsejéből a fejembe sugárzó fájdalom, majd a fejem hátsó és bal oldali halántéki részén bizonyos pontokon érzem a hasító jellegű fájdalmat. (Korábban, a betegségem jelentkezése előtt szinte soha nem fájt sem a fejem, sem a fülem, nem zúgott, a vérnyomásom most is alacsony, nem voltam fejfájós, viszont apai ágról szinte minden felmenőm agyvérzésben halt meg) Szeretném megkérdezni - az MR eredménye mit jelent, és összefüggésben lehet-e a tüneteimmel. - Mi tehetnék, a gyógyszer szedésen kívül, hogy rendeződjenek a tüneteim? - Valóban egy kisebb ér pattant el az agyamban, és ez a közel fél éve tartó folyamat ennek az eredménye? Válaszát előre is köszönöm. Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koponya MR témában

Az MR lelete azt jelenti, hogy heveny tünetei mögött kizárható agydaganat és agyvérzés, nem pattant el semmilyen ér.

A leírt apró vascularisnak véleményezett eltérés biztos nem okoz fejfájást, és az adott helyen fülzúgást sem. Azért kezelték Ön fülészeten, mert panaszai mögött agyi betegségre utaló eltérést nem találtak.

Állapota remélhetőleg rendeződik, egyéb hatásos kezelési módszer nem ismert.

Az MR-leírt elváltozás eredete bizonytalan, nekem van kiskorú páciensem, akinek hasonló MR lelete van. De nem kizárt egy kisebb ér elzáródása, ami akkor valószínű, ha a családi hajlam mellett van még más rizikófaktor is (dohányzás, magas koleszterin, magas vérnyomás, cukorbetegség, túlsúly) .Ebben az esetben megelőző kezelés szükségessége is felmerül (ez utóbbit nőknél 45 éves életkor felett panaszmentes állapotban is javasolja a Magyar Stroke Társaság)

Jobbulást kívánok.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. július 02., 10:48; Megválaszolva: 2012. július 03., 00:14
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Epilepszia?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mi lesz, ha lejár az egy év?
Mri tovabbi kerdes segitseg ....
Agy mri angio nativ es kontrasztos...