EEG eredmény

Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Másfél hónapja átmenteti diplopia után lelassulás, memóriazavar végett EEG vizsgálatot kértek. Mivel egy hét múlva tudok neurológiára visszamenni szeretném tudni mit jelent az eredmény. Leírás: A háttéractivitas hátul ugyan 10-11 c/s-os frequentiaval némi orsózási tendentiat is mutató 10-100 uV-os, de gyakrabban szabálytalan alfa tevékenység volt 14-30 c/s-os, 10-40 c/s-os béta tevékenységgel keverten, itt az alfa volt inkiább túlsúlyban, előrébb alacsonyabb amplitúdókkal volt észlelhető az alfa-béta tevékenység, és egyre jobban a béta tevékenység kerül előtérbe, elöl pedig 14-30 c/s-os, 10-15 uV-os béta tevékenység jelentkezett, fronto-centro-temporalisan 5-7 c/s-os, 10-25 cuV-os, lapos theta hullámok is megfigyelhetőek voltak, a freqvensebb activitas superponalta. Már a nyugalmi felvétel során időnként a jobboldalon parietalisan előfordult néhány 14-15 c/s-os, hegyes, az átlagamplitúdóból elég jelentősen kiemelkedő hullám, ami a hyperventillatios terhelésre és a photostimulatiora is jóval nagyobb gyakorisággal volt megfigyelhető, a háttéractivitas pedig tartósabban szabálytalan volt. Egyéb tünetek: erős fej és szemfájdalom (nyomás) , végtag-, nyelv- és ajakzsibbadás, állandó fáradtság érzés, teljes lábfájás, szédülés és homályosodó látás(bal szemre gyakrabban) . Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza EEG témában

Tisztelt Érdeklődő!

Bő terjedelmű EEG leletének a lényege az, hogy normális agyi háttértevékenység mellett időnként és helyenként a háttértevékenység meglassúl, és gyors magas amplitudojó hullámszakaszok is megjelennek.

Semmi nyugtalanító nincs ebben a leletben, az, hogy leírt eltéréseknek van-e jelentősége, vagy nincs, azt a neurológusa fogja megmondani. Az EEG lelet ugyanis csak egy mozaikdarab abban az összképben, amit diagnózisnak nevezünk.

Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2012. június 27., 00:05; Megválaszolva: 2012. június 28., 15:41
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...