Epilepszia, gyógyszer mellékhatása

Édesanyámról lenne szó, mégpedig epilepszia terén. Körülbelül 6 éve volt utoljára epilepsziás rohama amit azóta gyógyszerrel kezel. Az utóbbi 2 évben viszont egyre többször látom rajta hogy furán viselkedik. Kiderült, hogy ilyenkor öntudatlanul áll, üres a tekintete és csuklik. Körülbelül 10-20 másodpercig tart. Nem reagál semmilyen kérdésemre, ha adok neki még ha egy papírfecnit is, elveszi és néz maga elé. Az lenne a kérdésem, hogy váltania kéne gyógyszert, és az orvosának azonnal kellene szólni, vagy elég az éves vizsgálatánál mondani. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza epilepszia témában

Tisztelt Érdeklődő! A leírt jelenségek is epilepsziás rohamok, nem minden roham jár eleséssel és rángatózással, ezek is elég tipikus rohamok.

Mindenképpen törekedni kell arra, hogy teljesen rohammentes legyen: elsősorban azért, mert az ilyen roham is kiszolgáltatottá teszi a beteget, és ez rontja az életminőségét, önállótlanná válik az életvitele. Másodsorban azért, mert ezek a rohamok is balesetbeszélyesek. Harmadsorban pedig

azért, mert a rohamok utat csinálnak az újabb rohamoknak, visszaérhetnek a korábbi "nagy"rohamok is, és egyre kisebb az esély a gyógyulásra. Az ilyen típusú epilepsziások egy részét műtéttel teszik rohammentessé.

Minél korábban kérjenek időpontot a neurológusától, vagy forduljanak egy epilepszia szakrendelésre.

Dr. Kerekes Éva epileptológus, Kisvárda.

Kérdés: 2012. június 25., 12:28; Megválaszolva: 2012. június 26., 22:42
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás