hogyan tovább?

35-éves férfi vagyok. 1998 ban egy baleset után (megütöttek nyaki tájékon, minek következtében a 2 és 3 csigolyám elmozdult majdnem teljesen elvágva a cerincvelőt részleges paralizálást okozva) korházba kerültem. Akkor fedezték fel, hogy gerincvelő cisztám van (talán agyi is) . A diagnózis sziringomiéliabulbia. Az állapotom egyre roszabb lett, 2001 ben műtöttek. Javult a helyzet, de jelen pillanatban is problémák vannak az érző idegekkel és az negyensúlyal. A kérdésem az lenne, hogy ez a folyadék bármikor újra termelődhet? Esetleg még nőhet is a ciszta? Vannak olyan tényezők amik elősegithetik a termelődést? (ételfélék, alkohol, kávé, szénsavas üditő, fizikai munka) Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza gerincvelő ciszta témában

Tisztelt Érdeklődő!

A syringomyelia egy anatómiai állapot, több oka is lehet, az okokat nem mindig lehet kideríteni. Úgy gondolom, az állapota nem fog romlani, de erre pontosabban csak az önt kezelő neurológus tudna válaszolni. Ez nem egy progresszív (folyamatosan súlyosbodó) betegség, hanem valamilyen lezajlott betegségek a következménye. Ennek megfelelően az Ön által felsorolt tényezők ezt a problémát nem befolyásolják. Természetes az alkoholizmusig nem érdemes eljutni. Én a munka betegséget okozó hatásában nem hiszek, szerintem az ember addig ember, ameddig dolgozik, és a fizikai kímélő életmód nem teszi boldoggá az embereket. Ha bír dolgozni, mindenképpen dolgozzon, legyen hasznos tagja a társadalomnak, ezt kívánom mindenkinek!

Kérdés: 2012. június 21., 09:17; Megválaszolva: 2012. június 24., 12:37
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás