szemkáprázás, zsibbadás

Tisztelt Doktornő! Nem tudom, hogy problémám milyen eredetű, a neten olvastam mindenfélét. Mostanában párszor szemkáprázást érzékletem, ezt úgy értem, hogy nézek valakire és az arca mintha el lenne torzulva kicsit, a szemei, és úgy érzem mintha minden el akarna sötétülni, de aztán ez nem történik meg, nincs ájulás vagy rosszullét, csak egy ideig tart ez a káprázás, 15-20 percig, aztán elmúlik. Ma eléggé megijedtem, mert megint éreztem ezt és közben éppen ebédeltem és aztán elmúlt (lehet, hogy talán valami gyomorprobléma? ) . Aztán lepihentem kicsit, és miután felkeltem következett, ami megijesztett: elkezdett zsibbadni a felső ajkam, aztán az orrom töve, aztán az alsó ajkam, a nyelvem, belül a szám és legvégül a bal kezem kisujja, majd a többi és egy 10 cm-t csuklótól könyököm felé az alsó karom. Nem nagyon erős zsibbadás volt, tehát éreztem a testrészeimet, és éppen csak így átvonult a zsibbadás és elmúlt. Közvetlenül előtte cukorkát ettem, és az jutott eszembe, hogy egyszer régebben, 1-2 hónapja már történt ilyen és akkor is cukorkát ettem előtte. Így hát nem tudom, hogy valami ételallergia, vagy gyomorbántalom, vagy pedig idegi eredetű. A Doktornő szerint mitől lehetett? A szemkáprázás és zsibbadás eddig nem jelentkezett együtt, lehet 2 különböző probléma, a káprázás az utóbbi időben 4-5-ször volt, kb. heti rendszerességgel, a zsibbadás 2-3-szor kb. 2 hónap alatt, amennyire vissza tudok emlékezni. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szem témában

Tisztelt Érdeklődő!

Panaszi mögött lehet kezelést igénylő eltérés, de lehet, hogy nincs semmi komoly probléma. Mindenképpen szükséges neurológiai kivizsgálása, illetve szemészeti vizsgálata. Erre utóbbira nem kell beutaló.

addig is, ameddig a kivizsgálás befejeződik, ha szed fogamzásgátlót, ciklus végével fejezze be és védekezzenek máskép, valamit szedjen napi 100 mg aspirint nem éhgyomorra, valamit B1 tablettát. Ha a kivizsgálás során kizárják az agyi keringési zavart, az aspirin szedését azonnal hagyja abba.

Kérdés: 2012. június 19., 20:53; Megválaszolva: 2012. június 20., 18:03
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...