Okozhatnak-e fülpanaszokat a nyaki gerincszakasz problémái?

Tisztelt Főorvos Nő! 2010. júliusában syringomyelia gyanúját vetették fel Szegeden, melyet követően Főorvosnő vél.: syringomyelia, discopathia cerv. Jav: a kezdődő stádiumban lévő syringomyelia nyomonkövetése. 2010 novemberében és 2011 szeptemberében készült MR vizsgálat a Budai Egészségközpontban. 2010: A lordosis íve enyhe kyphosisba hajlik. A ventralis peremek megnyúltak, a kisizületekben induló degeneratív eltérések vannak. A discusok kissé laposabbak, T2 súlyozásnál jelszegényebbek, különösen a C5-6, 6-7 discusok. A C5-6 discus szintjében keskeny, körkörös, max. 2 mm-es vastagságú protrusio szűkíti a ventralis liquorteret, mely érdemi myelon és gyöki compressiot nem okoz. A C6-7 szintben széles alapú, bal túlsúlyú, 2-3 mm-es vstagságú hernia ábrázolódik, mely szűkíti a ventralis liquorteret, bal oldalon eléri, de nem comprimálja a myelont, érdemi gyöki compressiot nem okoz. A C4-5 magasságban közvetlen egymás alatt 1-1 cm-es hosszúságú, max. 2 mm-es vastagságú, canalis centralis tágulat figyelhető meg. A cerebellaris tonsillák a foramen magnum szintje fölött ábrázolódtak. A canalis spinalis szabad. 2011: vél: az előző vizsgálattal mindenben megegyező status, progressio nem igazolható. Jelen panasz: kb. 1 hónapja megfázást követően fülpanaszok kezdődtek: dugulás érzés, fülben nyomás érzése bal oldalon. Részletes fülészeti kivizsgálás történt, mára a fülem teljesen rendben van, ennek ellenére a tünetek nem szűntek meg. Fülész szerint ezeket a tüneteket nyaki gerinc problémák okozhatják. Ezek az általam előzőekben leírt gerinc problémák valóban okozhatnak-e ilyen tüneteket? Jelenleg folyamatosan úgy érzem, mintha a bal fülemet valami folyamatosan nyomná, be lenne dugulva, bal oldalt mozgatásra enyhe nyaki fájdalmat is érzek. Ha mozgatom az állkapcsomat, egy pillanatra olyan, mintha "kipattanna" a fülem, aztán folytatódik újra. Sokszor olyan érzés, mintha a tarkómat körben nyomná valami. Egyéb panaszom nincs. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neurológia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Igen, előfordúlhat, hogy a nyaki gerinc betegsége okzza a panaszait. Ilyenkor masszázs vagy manuális terápia sokat segíthet.

Panaszmentességet kívánok!

Kérdés: 2012. június 03., 14:55; Megválaszolva: 2012. június 04., 13:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás