Szédülés miatti MR eredményem mit mutat?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az MR eredményét szeretném értékeltetni, illetve véleményét kérni. Először is leírnám a leletet: Bal oldalon a temporalis régió előtt egy 3x1 cm-es liquor jelmenetű terület figyelhető meg, mely arachnoidealis cystának megfelel. Egyebekben az agyban kóros jelintenzitásbeli eltérés nem látható. A külső és belső liquorterek is szabályosak. vélemény: cysta arachnoidale temporale l.s. Az interneten sajnos csak angol nyelvű oldalakat találok, és bár tudok valamennyire angolul, nem szeretném félreértelmezni. Kérem, legyen szíves tájékoztatni bennünket ennek a diagnózisnak a jelentőségéről, illetve a gyógyítás lehetőségeiről. Ezidáig Meniere szindrómára gyanakodtak, mivel egy hónapja nagyon erős forgó szédülés jelentkezett hányással. A szédülés ilyen fokban már nincs, de a feje gyakorlatilag minden nap nyom, nem tudok huzamosabb ideig egy pontra fókuszálni. Meg-megszédülök. Emiatt szedek gyógyszereket. Előre is köszönöm tisztelettel: Bathó Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza koponya MR témában

Tisztelt Érdekődő!

A leírt arachnoidális cysta nem betegség, nem kell kezelni, a panaszai szempontjából melléklelet, nem ez okozza a panaszait. Az agy három burkai közül kettö összetapad. Néha valamilyen oknál fogva (még az embrionális fejlődés idejében, vagy később) egy kisebb-nagyobb szakaszon a két burok szétválik, és a rést agyvíz tölti ki. Ezt nevezik arachnoidális cystának. Nem okoz panaszt, de a radiológusnak le kell írnia, ha ilyet lát.

Panaszi mögött több ok is állhat, de egy biztos: az agyában daganat, agyvérzés-vagy agylágyulás nem látható.

Gyógyulást kívánok!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 02., 20:34; Megválaszolva: 2012. június 04., 13:16
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...