Mi az oka?

Tisztelt Doktor úr/nő! A segítségét szeretném kérni. Nagyon el vagyok keseredve, Időnként (kb: 4-5 havonta) kettőslátásom van, ez kb.30mp-ig tart de akkor nem igazán látok semmit. Miután vezetek, nagyon aggódom, hogy nehogy egyszer pont akkor jelentkezzen. Volt már ún.látótérkiesésem is, az úgy jelentkezik, hogy vagy a szem alsó felében, vagy a szélén sötétebb képet látok. Voltam már neurológusnál, voltam agyi ct-n, mr vizsgálaton mind kettő negatív lett. Egy kb 1 cmes cisztát találtak, ennyi. Tumort nem. ennek ellenére nagyon elkeserít, hogy nem tudom, hogy az oka. Kérem szépen írjon, hogy Ön szerint merre induljak tovább, hogy végre kiderüljön a porblémám oka. Tisztelettel: K.K.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza kettős látás témában

tisztelt Érdeklődő!

Ezekkel a panaszokkal újra fel kell keresnie neurológusát, mivel ez nem fejfájás, ezért ilyenkor a beteg ismételt vizsgálatát/ kivizsgálását újra el kell végezni. Érdemes szemészhez is elmenni.

Ha fáj ilyenkor a feje, akkor migrénje van, de ha nem, akkor keringési zavar, vagy akár glaucoma is.

Nyugodtan menjen vissza, a képalkotó agyi vizsgálatok nem szentírások, egyáltalán nem olyan pontosak, mint ahogy a betegek képzelik. Ha szerencséje van, most sem találnak eltérést. Ekkor ezért lehet gyógyszert szedni megelőzés céljából.

dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos,, Kisvárda.

Kérdés: 2012. június 01., 10:38; Megválaszolva: 2012. június 02., 00:09
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás