Plazmaferezés

Tisztelt Doktornő! Sclerozis Multiplexben szenvedek. Mivel az elmúlt 7 évben nagyon sok steroidot kaptam, orvosom azt javasolta, hogy kapjak inkább plazmafelezést.Jelenleg elég rosszul vagyok.De semmit nem tudok erről a kezelésről.Szeretném ha elmondaná, hogy ez hogyan történik, meddig tart, van-e mellékhatása, mennyi idő elteltével hat.Válaszát előre is köszönöm! Malu

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza plazmaferezis témában

Tisztelt Érdeklődő!

A plazmaferezis egy nem specifikus kezelési módszer, több betegségben is sikeresen alkalmazzák. A beteg hetente néhány alkalommal egy speciális teremben fekszik, a vérét egy eszköz segítségével egy szürőberendezésen engedik át, majd visszajuttatják a betegbe. A szürőberendezés azokat az antitesteket távolítja el a vérből, melyek támadják a szervezetet (SM-nél a központi idegrendszert) . A kezelés nem mindig igényel kórházi tartózkodást, néhány óráig tart. Hogy hány alkalommal végzik, ez mindig egyéni. Súlyos mellékhatások nem jellemzők, ezekről kezelőorvosa tájékoztatni fogja.

A rövidtávú hatást valósznüleg hamar meg fogja tapasztalni, de a hosszútávú hatást (az eltávolitott antitestek nem roncsolják tovább az idegrendszert) nem fogja azonnal észrevenni, de tudnia kell, hogy ez a kezelés javítja az életkilátásait. Tünetmentességet kívánok!

Kérdés: 2012. május 20., 12:46; Megválaszolva: 2012. május 22., 23:17
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Gyógyszerek szedése, vérnyomás
Agykamra tágulat
Nyomás érzet
Étkezés után vérnyomás esés?
MR eredmeny