Ismétlődő lázgörcs

Kedves Doktor/nő! A kislányom 21 hónapos és 3xvolt lázgörcse. Az első 13hónaposan 39C feletti láznál merev, szemfixálós 7perces. A mentőben még egyszer, akkor rángatózott is. A 2. 2-3 perces, szemfixálós(már volt diazopámunk és kapott) a 3. 20 hónaposan38, 3C-nál 5-6perces merev, szemfixálós.Volt neurológiai vizsgálat és EEG is, mindkettő rendben volt.Convulex szirup szoktatását kezdtük el tegnap, de borzasztó mellékhatásokat ír és az évekig tartó szedésétől is nagyon tartok.Napi 2x és nem szabad elfelejteni. Mikor elolvastam a papírját nagyon megijedtem, de a görcsre gondolva és az oviba szoktatásra is, elkezdtük.Kérdésem, hogy jól tettük-e? Ez indokolt esetnek számít-e? A családban még ilyen nem fordult elő, a kislányom egészséges, jó kedélyű, mozgékony. Az utolsó görcsnél okot sem találtak a lázra, szinte akkor ment fel, este igaz kaptunk csillapítót, de már másnap sem volt semmi baja. A láza percek alatt felmegy.Tehát: indokolt-e szednünk az Convulex szirupot 2x2ml adagban.Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza ismétlődő lázgörcs témában

Kedves Édesanya!

Igen, feltétlenül szükséges, ez a szakmai szabály, aminek szigorú vizsgálatok képezték az alapját. Higgye el, a kislány kezelőorvosa is jól ismeri a Convulex mellékhatásait, és alaposan megfontolja, hogy felírja-e. A Convulexet nem a lázra, hanem epilepszia ellen kapja a kislány, ezért nincs jelentősége, hány napig lázas, csak annak van jelentősége, hogy 4 rohama volt, és ez kezelést igényel, hogy ne legyen epilepsziás, és mert rohamok veszélyesek és ártalmasak.

Bízzon kezelőorvosában!

Kérdés: 2012. május 19., 18:01; Megválaszolva: 2012. május 22., 00:10
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...