Hiperérzékenység?

Tisztelt Doktornő! Mostanában azt vettem észre, hogy fokozottan reagálok az anyagok érintésére. Azt vettem észre hogy ha a kezem bármilyen ruha anyagához hozzáér, egyszerűen kiráz a hideg. A zajokra is nagyon érzékeny lett a fülem, amit eddig minden további nélkül elviseltem, vagy nem is találtam kellemetlennek, mára már szinte elviselhetetlenné vált. A munkahelyemen több olyan ajtó is van, amit ha kinyitunk, hangosan nyikorog, eddig nem volt semmi bajom vele, de most kiráz a hideg ha meghallom. Nem tudom mit tegyek, de lassan megőrülök attól hogy szinte bármilyen érintés, vagy zaj kellemetlenséget okoz. Mostanában sajnos lelkileg sem vagyok toppon. A fokozott feszültség okozhat ilyen tüneteket? Mit tehetek, hogy ez elmúljon? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza érzészavar témában

Kedves Kérdező!

Az ön által leírt panaszok lehetnek fokozott stressz és magánéleti nehézségek következményei, de az is elképzelhető, hogy a stressz csak fokozza egy másik betegség tüneteit. Felmerül a lehetősége annak, hogy az érzőrendszer működésével vagy szabályozásával van a probléma, és ezért érzékeli másképp a környezeti zajokat és ingereket. Fontos lenne utánajárni, hogy mi okozza a tüneteket, ezért javaslom, hogy keressen fel egy neurológust és egy alapos kivizsgálás után gyanakodjon csak a stresszre, mint kiváltó tényezőre.

Kérdés: 2012. május 11., 12:08; Megválaszolva: 2012. május 14., 22:26
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás