Szédülés? Pánik? Gyomorontás?

Kedves Doktornő/Doktor Úr! Fél éven belül 3x volt hasonló rosszullétem. Az egyik reggelre jelentkezett, Szám kiszáradva, remegtem, vérnyomásom, ami egyébként hipothyreosis miatt inkább alacsony, megemelkedett. Megittam majdnem 1 l vizet, bevettem egy 0, 5 Frontint, kaptam vénásan 2 B6 vitamint. A szédülés inkább olyan, minden mozog, ha megmozdítottam a fejem fokozódott. Szemtünet, más idegrendszeri tünet nem volt. Rendbe jöttem 1 órán belül. Koponya CT, carotis UH negatív, nyaki gerincnél van egy kis meszesedés, kiegyenesedés. A következő rosszullét: Fel akartam állni a kanapéról, ugyanezek történtek meg. De gondolom, megijedtem, RR, megemelkedett 153/90, a szívem szaladt 120-al. Még jobban elkezdtem szédülni, ekkor is orvoshoz kerültem. Ideggyógyász, belgyógyász, fül-orr gégész...minden negatív. Sok folyadékot ittam, Frontin, és rendbejöttem. Tegnap ismétlődött. Nagyon jóízűen, de nem gyorsan ettem bundéskenyeret. Pár perccel később rossz lett a közérzetem, és szédelegni kezdtem. Gondolom, a régebbi emlékeim felidőződtek, "bestresszeltem", RR emelkedés, szapora, erős pulzus, hidegrázás, remegés. Frontin 0, 5, 2 db B6, és Calcium, fél óra múlva jobb lett. Ma nincs étvágyam, nyelvem bevont. Már orvoshoz nem merek fordulni, mert úgy érzem, nem vesznek komolyan. A kardiológus az MPS, és insuff. mellett leírta a stressz-hyperthoniát, mert az tény, ha orvost látok, emelkedik a vérnyomásom. Úgy tudom, hogy akár egy gyomor túlterhelés is okozhat szédelgést (az utóbbi estben) , aztán jól megijedek (pánik beteg is voltam, és a szorongásom megmarad a férjem halálát követően) , megemelkedik a szerotonin szintem, ami okozza a vegetatív tüneteket, és amíg az ki nem ürül, addig szédülök. Ez az én teóriám. Valójában, pszichésen sem vagyok jól. Ezért már a 2x, max 3x 0, 25 Frontin társammá vált nagyon régtől. Most 1 éve munkát keresek, 4 diplomával, és az 5. 1 év múlva lesz meg...nincs lehetőségem. Úgy érzem, ezek nem csak idegrendsz-i tünetek. Mit tegyek, mik ezek? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza neurológia témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nem gondolom, hogy nem vették komolyan a panaszait, mert igen részletesen kivizsgálták. De még nem találta meg azt a szakembert, aki segíteni tud. Itt az ideje, hogy Ön is komolyan vegye a negativ leleteit.

Mint ahogy pontosan tudja, a szédülését sok jóindulatú ok kiválthatja. A sok negatív leletnek az a nagyon megnyugtató hozadéka, hogy nincs veszélyes, halálos betegsége. Ezért ha ismételten megszédül, már biztosan tudja, hogy nem fog, meghalni, lebénulni, stb. Biztos vagyok abban, hogy jelenleg már nem érdemes mentőt hívni, sürgősségre bemenni, ha rosszul van. Mert a Sürgősségi Osztályon ügyelő orvos nem ér rá, és nem is feladata segíteni Önnek. Ö gyorsan végigpörgeti (az Ön esetében már teljesen feleslegesen) a vizsgálatokat, kizárja a sürgős teendőket, megállapítja, hogy nincs életveszélyben, és hazaengedi, hiszen ez a dolga. Ön pedig egyre betegebbnek fogja érezni magát mindettől, ráadásul az az érzése támad, hogy nem veszik komolyan. holott csak nem a megfelelő helyre fordult.

Keressen egy pszichiátert, esetleg neurológust, akivel megbeszéli komoly lelki gondjait, azt, hogy miért is van szüksége az 5-ik diplomára, és miért nem tud elhelyezkedni. Magas intellektusából kiindulva racionális pszichoterápia, esetleg egy kis pánik elleni gyógyszer szedésétől teljes gyógyulás remélhető, de legalábbis panaszmentesség.

Ebben a reményben kívánok önnek sok sikert és kreatív munkahelyet!

Kérdés: 2012. május 11., 09:12; Megválaszolva: 2012. május 11., 21:46
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás
Vascularis mailformatio
Erős Fejfájás