Gyakori szédülés

Tisztelt Doktorno/Doktor Úr! Érdeklodni szeretnék, hogy Ön szerint mi állhat gyakori szédülésem hátterében. Napi szinten olykor többször is elofordul, hogy meg-meg szédülök. Nem vészesen, de miután ez már régóta fennáll, kezd ijesztové válni. 5 éve vagyok 1-es típusú cukorbeteg (Novorapidot és Lantust kapok) , emellett van egy kis vérnyomás, ill. koleszterin problémám is. Nem nagyon súlyosak, elobbit 2, 5mg Tritace-val, utóbbit 10mg Rosuvastatinnal kezelik. Legutóbbi laboreredményem is elég jó lett, Hemoglobin A1C-m 6, 19 - nem is emlékszem, mikor volt ennyire jó, a koleszterinem is a normál érték határa körül mozog, mióta gyógyszert szedek. Egyedül a GPT (61 U/L, ref.: 3-37) és a Gamma GGT (51 U/L, ref.: 4-50) volt magas.. Amikor a szédülés elojön, mindig megmérem a cukromat és a vérnyomásomat is, és igazából nem találok összefüggést. Teljesen jó értékek mellett is jelentkezik, a hipózás és az alacsony vérnyomás teljesen kizárható. Tudna nekem tanácsot adni, hogy merre induljak ezzel a panaszommal? Elore is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza szédülés témában

Tisztelt Érdeklődő!

A hasonló jellegű szédülések nem mindig aggasztóak, gyakran banális, nem veszélyes okuk van. De mivel Ön két komoly rizikófaktorral is rendelkezik (cukorbetegség,, magas vérnyomás) , forduljon háziorvosához ezzel a panasszal, aki remélhetőleg beutalja neurológiai szakrendelésre panaszainak kivizsgálása céljából, mivel az eredménytől függ a további gyógyszeres kezelése.

Panaszmentességet kívánok!

dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos, Kisvárda.

Kérdés: 2012. május 10., 17:52; Megválaszolva: 2012. május 11., 21:25
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Erős szúró, égő, bizsergő...
Várható-e javulás...
Agydaganat?
Lelet értékelése
Szédülés, imbolygás