Milyen betegségi tünetekre utal?

Tisztelt Doktornő/ur! Többedszer ébredek fel éjtszaka arra, hogy a talpam, vagy esetenként a sarkam egy pontjában iszonyu erős tüszurás szerü viszketés érzéssel párosuló fájdalomra.Fel kell kellnem, de hiába nézem az okát nem látszik semmi, Erős testsullyal ránehezedve próbálom a viszketeges fájdalmat csökkenteni, ami kb.30 perc után elmulik. Ez a szuró fájdalom előszőr csak a jobbl talpamon, ma éjjel pedig a bal talpamon jelentkezett. Kérdésem, hogy mi lehet az oka? Ill, valamilyen akupunkturális pontban érzett panasz mögött nem áll e valamilyen belső szervi elváltozás? Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza viszketés témában

Kedves Kérdező!

Panaszai alapján elképzelhető, hogy cukorbetegség van a háttérben. Ezt persze be is kell bizonyítani vagy kizárni, ami vércukor vizsgálatokkal (éhgyomri, étkezés utáni, terheléses) lehetséges.

Neurológiai vizsgálat is hasznos lehet az ilyen típusú fájdalom okának megállapításához.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. május 02., 12:23; Megválaszolva: 2012. május 03., 15:26
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...