• Alkohol befolyása, hatása az SM-re

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Korábban is kérdeztem ezt de saját tapasztalataim negatívak íg pontosan szeretném tudni, hogy menkkora mennyiségű (hány dl bor) mennyire rontja ill. nöeli a meglévő gócokat az agyban ill. milyen gyorsan növeli e gócok számát az alkohol, továbbá mennyire növeli az athrophia mértkét?, azaz mennyire növekszik a betegség egyéb tünete (koncentráció-képesség, memória csökkenés, gondolkodási képesség, IQ? A kicsit összetett kérdésemre köszönöm orvosi válaszukat, mivel az én kezelő orvosom csak túl általálános választ ad, ha egyáltalán válaszol. A további életvitelemhez, esetleges munkámra (gazdasági felsőfú végzettségem miatt). Köszönöm az eddigi szakértői véleményüket és most is ebben bízom.Sszükségem volna információra. KÖSZÖNÖM.

        Dr. Kerekes Éva válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Érdeklődő! Orvosa azért adott általánaos válaszokat, mert konkrét válaszok nincsenek. Nyilvánvalóan Ön is tudja, hogy van, aki sok alkoholt bír fogyasztani, minden következméyn nélkül, és van, aki kevéstől alkoholista lesz és teljesen leépül Ez egyéni adottség, a máj fermentlebontó képességétől függ. Napi 200-300 ml minőségi száraz vörös bor fogyasztása megengedsett, de egyéb alkohol fogyaszása senkinek sem javasolt. Hogy pontosan mennyit árt önnek, ezt nem lehet megmondani, ez mindig az alkohol minőségétől és mennyiségétől függ. A kérdéseiből, abból, hogy ez mennyire fontos önnek, feltételezem, hogy függőségben szenved. Ebben az esetben semennyi alkohol fogyasztása nem ajánlott, mert nehéz megtartani a mértéket.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. április 17., 15:18; Megválaszolva: 2012. április 19., 00:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: