• Gerinprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! 37 éves, 3 gyermekes anyuka vagyok, a legkisebb 6 hónapos, jelenleg szoptatok. Évek óta küzdök hátfájással és fejfájással. Az eddigi diagnózisok a fejfájásra: mozgásszervi eredetű (nyaki gerinc), illetve stressz miatt. Képalkotó diagnózis (röntgen, MR) nem volt, kivéve egy másfél évvel ezelőtti koponya röntgent, amin nem találtak eltérést. A fejfájásom eddig tarkótáji volt jellemzően, de kb. 3 hónapja a tüneteim megváltoztak. A fejtetőn érzek hol erősebb, hol gyengébb szorító fájdalmat, illetve folyamatos fejzsibbadást, bizsergést. Egyéb "furcsa" tüneteim is vannak: a sípcsontom környékét a jobb lábamon naponta többször elönti a forróság néhány pillanatra, utána elmúlik. A gerincem mentén, a combomban, a karomban égő érzést, máskor pedig hidegérzést tapasztalok, fájnak, gyengék az izmaim. A fejem minden nap fáj, már úgy kelek reggel, de "elviselhető", nem veszek be gyógyszert. A bal szemem már egy éve "rángatózik", a látásommal nincs probléma. Belgyógyász pajzsmirigy vizsgálatot kért, de minden leletem negatív. A háziorvosom reumatológiára küldött, de csak májusra kaptam időpontot. A tüneteim miatt általában feszült vagyok, és sokat gondolok arra, hogy komoly lehet a baj... Milyen vizsgálatot javasol, hogy ez kiderüljön? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kerekes Éva válasza a fejfájás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Semilyen vizsgálat nem oldja meg a panaszait, ezek a túlterhetségtől vannak, semmi súlyos betegség nem áll mögötte, kivéve azt, hogy valószinüleg halálosan fáradt. A kisbabához egész nap hajolni kell, ami nagyon megterhető a gerinc számára (a terhesség is az volt). Ne szégyeljen segítséget kérni: otthon lenni egyedül egy kisbabával sokkal nehezebb, mint dolgozni (én mindkettőt próbáltam). Akkor lesz panaszmentes, kiegyensúlyozott, ha napi 1 órában, hetvégén 2 órában és kéthetente egy-egy napra teljesen szabaddá tudja tenni magát és elmegy otthonról, vagy egyedül, vagy a férjével, de a gyerekek nélkül. Bárhová, de nem túlzsúfolt orvosi rendelőbe, ahol csak más panaszait halgathatja. A zene, a tánc, a jóga, a sport, a zavartalan gyermekmentes sex csodát fog tenni Önnel és a gerincével is! És jó lenne 1 hét szabadságot a párjával gyermekmentesen eltölteni bárhol! Kérjen segítséget a családjától, merjen önmagával törödni, hogy nem legyen komoly a baj! Ehez nem kellenek orvosi vizsgálatok, csak megértő nagymamák vagy bébicsőszök!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. április 17., 09:37; Megválaszolva: 2012. április 19., 00:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: