• Gyermek Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Két 16 hónapos kisfiam van, akik zavartalan terhesség 39. hetében császármetszéssel születtek, 2920 g és 2620 g súllyal. Kb 13 hónapos korukban pár nap eltéréssel koncentráció közben rángást figyeltem meg náluk. Szájukat kifeszítve, kezüket rángatva figyeltek például egy játéktorony építésekor, ami a feszült figyelemmel együtt megszűnt. Az egyik kisfiam egy pár hét után abbahagyta ezt a "rángást", de a másiknál egyre gyakrabban fordul elő. Most már a legkisebb várakozás (etetés közben, mesenézés közben, egy könyv lapozásakor is csinálja) is kiváltja nála. Ebből az állapotból kizökkenthető, ha rászólunk. A kérdésem az lenne, hogy ennek a rángásnak állhat-e komolyabb neurológiai probléma a hátterében vagy csak a feszült figyelem okozhatja nála. Válaszát előre is köszönöm.

        Svábhegyi Gyógyintézet válasza a neurológia témában

        Tisztelt Kérdező! A fenti jelenségek pontos megfigyeléséhez és eredetének megnyugtató, pontos tisztázásához gyermek-ideggyógyászati vizsgálat javasolt. Üdvözlettel: dr. Székely Zsuzsanna Svábhegyi Gyógyintézet Gyermekneurológiai Szakrendelés: Dr. Hegyi Márta Bejelentkezés: 06-20-500-2500 telefonszámon, avagy a www.svabhegy.eu oldalon


        Svábhegyi Gyógyintézet
        Gyermekgyógyászati partnerünk Itt kérdezhet

         Svábhegyi Gyógyintézet

        Kérdés: 2012. április 11., 15:13; Megválaszolva: 2012. április 12., 20:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: