• MRI lelet értelmezése, mit jelent a kóros signal?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 22 hónapos kisfiamnak a közelmúltban csináltak MRI vizsgálatot. Az eredmény szövege: "Bal oldalon occipitalisan, parasagittalisan a gyrusok vonulatát követő T2 és FLAIR súlyozott képeken magas jelű, 2 cm átmérőjű kóros signál van. Térszűkítő jellege nincs. Kontraszt halmozást nem mutat." A leírt eredmény alapján kérdésem az lenne, mire lehet gondolni kóros signál kifejezés alatt? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a MR lelet témában

        Tisztelt Kérdező! A kórtörténet, egyéb vizsgálati eredmények és főleg a felvételek hiányában nem vállalkozhatok a leletben leírtak pontos értelmezésére. Az MR diagnosztika során azokat a rádiófrekvenciás jeleket mérjük, amiket szervek, szövetek, elváltozások a berendezés hatására kibocsájt. A leírásban kóros signálnak, magyarul jelzavarnak szokás nevezni az adott területen a szokványostól eltérő jelkibocsátást. A kóros signál nem jelent konkrét betegséget, hanem a normálistól való eltérést jelenti. A gyermeket kezelő, az MR vizsgálatot kérő orvossal beszéljék meg a leletet.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 10., 15:23; Megválaszolva: 2012. április 14., 22:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: