• EEG eredmény, mi lehet a betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A párom elalvás előtt (általában ekkor jön elő a tünet) fájdalmat érez a térdénél (elmondása szerint, mintha elektromos kisülés lenne), és rugdos is...érzi, hogy rúgni fog, de nem tudja megakadályozni. Voltunk EEG-n, gerinc MR-en és lesz még egy agyi CT. Eddig csak az EEG eredménye lett meg, de nem kaptunk semmilyen felvilágosítást, tájékoztatást. Leírnám az EEG eredményt: Leletírás: Irregularis, szabálytalan, 25-80 uV amplitúdójú, 9-10Hz-es alpha háttértevékenység.Elülső területek fölött fiziológiás amplitúdócsökkenés.Szemnyitásnál desynchronisal.HV alatt élesebb alpha hullámcsoportok.HV-t követően j.o-on fronto-temporalis (bipolar montage-ban F8-T6 közötti fázisinverzióval) tüske jelenik meg, Vélemény: Irregularis alpha háttértevékenység, j.o-i fronto-temporalis irritatív jelekkel. Ez jót jelent, vagy rosszat? Régebben volt veseköve, de most nincs, vagy nem tudunk semmilyen betegségéről. Nem szed semmilyen gyógyszert sem. Megfigyelésünk szerint amikor fáradtabb akkor gyakrabban jelentkezik ez a tünet, de ha elkezd rugdosni, és elkezdünk beszélgetni akkor alábbhagy. Van valami ötlete, hogy mi lehet ez? Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel: Tóth Tamás

        Dr. Kerekes Éva válasza a EEG témában

        Tisztelt Érdeklődő! Önmagában nem jelent sem jót, sem rosszat, egy az puzzle-darab a teljes diagnózisban. Ez a lelet nem negativ, tehát vannak eltérések, melyek összefüggésbe hozhatóak a panaszokkal. Ezeket az eltéréseket majd a koponya Ct lelet birtokában lehet értékelni, mivel az EEg az agy működését vizsgálja. Biztos vagyok benne, hogy ekkor neurológusuk részletesen tájékoztatja majs Önöket, és ha kell, gyógyszeres kezelést is javasol majd. gyógyulást kívánok! Dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. április 08., 06:39; Megválaszolva: 2012. április 11., 17:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: