• Combok zsibbadása, égése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor ÚR\NŐ Már jó ideje fenn állnak(kb fél éve) panaszaim amik hol enyhülnek hol pedig erősödnek. Voltam mri vizsgálaton is meg is kaptam az eredményt, de még orvosnál nem voltam vele mivel csak májusra kaptam időpontot. A panaszaim mindkét combomon(olykor a gerinc alsó részén is) érzek zsibbadást, amit mostanra felváltott egy furcsa érzés, hol hidegnek hol pedig melegnek érzem a lábaim ezen részét. Az elején társult mindezekhez izom-gyengeség is, valamint 1 hétig tartó enyhe vizelési inger, vizelet vissza tartási probléma, ami mostanra nyomtalanul eltűnt. A gyomrom szinte állandó jelleggel korog, morog. Az orvosom porckorong problémával küldött mr-re, én inkább SM-re gyanakszom ugyanis régebben jelentkezett nálam homályos látás is, bár a szemészeten alaposan átvizsgáltak nem láttak semmi rendellenességet. Megtudná mondani pontosan mint jelentenek az alábbi latin szavak, mondatok? A lordisus íve megtartott. A csigolyákon szerkezeti eltérés nem látszik.L.I.discusmérsékelten lelapult, itt a középvonalban látszik egy körülírt a durazsákon kis benyomatott adó elöboltosulás. A többi discuson prolapsus, protrusio, hernia nem látható. A canalis spinalis normál tágasságú. Valamint ha valakit mri vizsgálat alá helyeznek gerinc eredetű problémával észrevehető az Sm is ha a gyulladás a gerincvelőben van? Érdemes lenne ön szerint az agyról is felvételt készíteni? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Vegyük sorra a kérdéseket: - a latin szavak fordítása: A gerinchajlat természetes íve megtartott. A csigolyákon szerkezeti eltérés nem látszik. Az I-es számú ágyéki porckorong mérsékelten lelapult, itt a középvonalban látszik egy körülírt, a ideggyök tasakján kis benyomatott adó előboltosulás. A többi porckorongon elődomborodás, kicsusszanás, porckorongsérv nem látható. A gerinccsatorna normális tágasságú. Igy biztosan jobban tudja majd értelmezni. - Az SM gócok a gerincvelőben helyezkednek el, a gerincvelő a II-ik ágyéki csigolyáig ér, így a vizsgálat során a lenti gerincvelő-szakaszt meg tudták ítélni ( ha a panaszai SM-ből adódtak volna, akkor ezen a szakaszon lenne a góc) - Azt, hogy milyen további vizsgálatok indokoltak, csak az Ön neurológusa döntheti el, az orvosi vizsgálat alapján.Benne bízzon, és ne a különböző vizsgálatokban, ez utóbbiak jelentőségét a betegek gyakran túlértékelik, pedig a vizsgálati leletet is orvos írja, és bizony sokkal gyakrabban téved, mint a klinikus! Ha nem bízik az önt vizsgáló neurológusban, forduljon egy másikhoz, de a kicsikart vizsgálatok és a neten felcsipegetett információk nem oldják fel a szorongásait, gyógyulást csak a kezelőorvosától remélhet! Én személy szerint biztos vagyok, hogy nincs SM-je, a leírtak alapján, de ezt biztosan csak az Önt vizsgáló orvos tudja megmondani.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. április 05., 22:06; Megválaszolva: 2012. április 06., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: