• Nyaki verőér elzáródás!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Köszönjük válaszát. A vizsgálati összefoglaló alapján a lelet:Jobb ACC-ben körkörösen vaskos hyperdenz intima blokkolt görbék. ACI eredéstől occludált. Az a.car.externa intimája vaskos. Art. vertebralis norm.Bal vaskos intima Bifurcatio hátsó faláról ACI-ra terjedő áramlásfokozódást nem okoz lapos vegyes echigenitású plakk. Az a.car. externa norm Art. vertebralis norm. Mi a teendő a továbbiakban:. köszönettel Binda Ottoné https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/stroke/107010

        Dr. Kerekes Éva válasza a neurológia témában

        tisztelt Érdeklődő! A beteg koleszterin értékét 4 mmol/l alatt kell tartani gyógyszer segítségével, és keringéjavító gyógyszert kell szedni(hatóanyagok: vinprocetin, pentoxyphillin, nicergolin). Félévente kell ellenőrizni a nyaki erek Uh vizsgálatát, mert hogyha a bal carotis interna-n is fokozódik a szűkület és meghaladja a 75%-ot, akkor érsebészeti vizsgálatot kell kérni, esetleges érműtét céljából. Remélem, a beteg állapota stabilizádódik, és tovább tudja élni a megszokott életét. Dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneurológus szakorvos, Kisvárda


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. április 02., 09:36; Megválaszolva: 2012. április 03., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: