• Kéz-láb zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! 19 éves fiú vagyok, 199 cm magas, 112 kg.Egy hete kb naponta többször zsibbad hol egyik hol másik kezem, csak a kézfejem, amiket eddig észrevettem, az ujjaim stb.Sokat rajzolok, festek bele tudtam, hogy emiatt lehet, de majd elkezdett zsibbadni a bal és a jobb lábam is, legtöbbször ha ülök vagy állok, kb 10-15 percet ülök és hirtelen zsibbad valamelyik lábam, utána mintha nem érezném.kb 2 hete járok masszírozásra két alkalommal voltam, fáj a hátam jól átmaszíroztak, nem lehet hogy ennek következtében valami megnyomódott és ezért zsibbad a kezem, lábam? Ülök a kocsiban utasként és érzem hogy elkezd zsibbadni a bal majd a jobb kezem, kicsit mozgatom tornáztatom múlik kicsit, de el is múlik utána.Reumára jártam gyógytornára a magasságom miatt, nem lehet hogy a gerincemnél van valami gond?

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy a gerincének is van problémája, de a tünetei nem utalnak 1 vagy 2 ideggyök betegségére. Zsibbadás nagyon sok ok miatt lehet. Néhány gerincközeli izom túlzott összehúzódása kissé megnyomhatja az ideget, zsibbad, ez nem kóros. Azt viszont nem egészséges, hogy ettől Ön megijed, és figyeli önmagát. Ennek pszichés oka lehet. Javasolnék gyógytornát, később úszást, jógát, ha lehetséges fogyást, és lelki problémáival való foglalkozást.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. március 28., 18:21; Megválaszolva: 2012. március 29., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: