• Agyrázkódás utáni tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T.Főorvos Úr/Nő! A következő a kérdésem. Epilepsziás vagyok, gyógyszerrezisztens, nagyon sokszor elesek az utcán. Egy hete is elestem és agyrázkódásom volt. A fejsebem kicsi, kb.két centis és majdnem gyógyult már. Viszont elvesztettem a szaglásom és az ízérzésem is, csak a legerősebb ízeket érzem, azokat is alig. A szaglásom megszűnt. A neurológus orvosnő ezt a post commotios szindrómának közé tette. Fejfájásom most nincs, ez két éve volt szintén agyrázkódás után, lassan szűnt meg. A netet olvasva ez tehető az agyrázkódás utáni tünetcsoport közé, az esetek 5%-ban előfordul. A kérdésem az, hogy mikor várható ezeknek a visszatérése ill. nem lehetséges-e, hogy az agy és az érzékelő idegsejtek közötti idegrostok elnyíródtak és ez a két érzékelésem sosem tér vissza? Nekem furcsa, hogy mind a kettő megszűnt illetve az egyik csak minimális. Fevarint ugyan szedtem, de csak reggelente 50mg-ot az eset megtörténte előtti időkben. A Fevarint abbahagytam azóta.

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a agyrázkódás témában

        Kedves Kérdező! Az agyrázkódás hetek alatt javul, igy még legyen türelemmel. Elképzelhető az ideg vongálódása is, amikor a szaglás már nem jön vissza. Ezt az idő fogja eldönteni, specifikus vizsgálat erre nincs, ill nem hozna terápiás változtatást. Az izérzés gyakran változik együtt a szaglással, aminek legtöbbször nincs anatómiai oka, hanem az agyi feldolgozás visz közös útra, igy elég a szaglóideg betegsége, hogy az izérzés is változzon.


        Kérdés: 2012. március 28., 17:17; Megválaszolva: 2012. március 29., 13:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.