• Epilepszia és pánikbetegség egyszerre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kb 12 eves korom ota vagyok epilepsziás, de ez csak 18évesen derült ki. Az EEG jó hátsó területi epileptiform aktivitást mutatott, MRI-n pedig demyelinizácios jellegünek itélt jo occipitális kis körülirt (T2ben és FLAIR-en hipersignál természetü) léziot irtak le. Nemrégiben EEG történt AD után reggel, alvás nem alakult ki de az éber allapotban is szinte folyamatos jo occipitális tüskézés volt látható. Orvosom Jo occipitalis fokális parciális epilepsziát állapitott meg, részleges AE védelemben. Carbamazepin adagom növelve lett 300mg-ról 700ra de ugy érzem állapotom nem javult. rohamom nem volt mar 10eve, de mostanaban szinte napi szinten rosszul erzem magam. Nagyon zavar a napfeny, legfokepp ez valtja ki a rosszulletemet, vernyomasom megno es szivveresem is felgyorsul, legyengulok. Ha ez ramtor es nem tudok kicsit lefekudni akkor tobb mint valoszinu auras roszullet alakulna ki, ami eszmeletvesztes nelkuli. Miota kiderult hogy epilepszias vagyok panik beteg is lettem, ez nincs bizonyitva csak en allitom. Nem tudom hogy az utobbi idoben miert vagyok rosszabbul. Hamar legyengulok, es gyakrabban tor ram a rosszullet. Nem tudok normalis eletet elni, nappal nem megyek sehova sem mert zavar a feny. Szeretnek tunetmentes lenni, de nem tudom hogy milyen orvoshoz forduljak. A gyogyszer novelesemet eleg nehezen turtem, homalyos latas, nagyfoku fenyeezekenyseg es szem fajas jelentkezett. Ezek elmultak bar a szemfajas megmaradt de ez megvolt mar regen is.

        Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

        Tisztelt Érdeklődő! A karbamazepinen kívül sok más hatékony antiepileptikum van, ezeknek kevesebb a mellékhatása. Kérem, beszélje meg ezeket a panaszokat a gondozó neurológusával, lehet, hogy a gyógyszeradag emelésen kívül más megoldást is talál. Ha mégsem válik rohammentessé, akkor forduljon a legközelebbi epilepszia szakrendelésre, ami minden megyében van, Budapesten az OITI Epilepszia Centrumát javasolom, elérhetőségeik a weboldalukon láthatóak. Vannak olyan epileptológusok, akik pszichiáterek is, és abban is tudnak segíteni, hogy valóban mik az Ön által pánik rohamoknak gondolt jelenségek. 80 % esélye van annak, hogy 1-3 gyógyszer szedése mellet rohammentessé váljon, és teljes életet éljen. Teljes rohammentességek kívánok! dr. Kerekes Éva epilepsziában jártak szakorvos


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 18., 11:37; Megválaszolva: 2012. március 20., 23:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: