• SM és a szex iráni igény csökkenése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/doktor Úr! Kérdésem: a SM betegnél (7éve relapszáló- remittáló korforma) mikor, hogy jelentkezik a szex iráni vágy csökkenése és végleges-e? A stresz okozhatja-e? Nőknél vagy férfiaknál a jellemzőbb. Köszönöm

        Dr. Kerekes Éva válasza a sclerosis multiplex témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az SM esetében a sexuális funkciózavar fennállása nem kötelező tünet, bár előfordulhat mint az idegkárosodás egyik tünete, de nincs pontos szabály, hogy előjön-e és a betegség melyik fázisában. A szklerozis multiplex neve azért multiplex, mert minden betegnél más-más tünetekkel jelentkezik, sőt, ugyanannál a betegnél is gyakran egy -egy kiújulás (shub)más-más tünetekkel jár. Azt tanácsolom, forduljon urológushoz, ha ilyen gondja van. A neurológus ugyanis a libidó csökkenését kezelni nem tudja, viszont vannak olyan depresszió elleni gyógyszerek, melyek ilyenkor hatékonyak, ezért érdemes pszichiáter segítségét is kérni.


        Kérdés: 2012. március 14., 15:37; Megválaszolva: 2012. március 20., 19:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: