• Mit jelent a chronicus vascularis encephalopathia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az 50 éves páromnak a fent említett diagnózis diszkrét jeleit mutatta az MR vizsgálat. A kérdésem az hogy ez egészen pontosan mit is jelent, nem mellékes egyébként megjegyeznem hogy depresszió és pánik betegségben szenved.

        Dr. Kerekes Éva válasza a neurológia témában

        Az MR vizsgálat önmagában nem alkalmas a diagnózis felállításához. Maga a vascularis encephalopathia azt jelenti, hogy az agyalapi nagy erekből az agy belsejébe befúródó kisebb erek érszűkülete, vagy ezekben az erekben felbukkanó trombusok miatt az ellátott agyterületek károsodnak, ami jellegzetes nyomot hagy a CT-n és MR-n. Hogy milyen tüneteket okoz, vagy hogy van-e köze a depresszióhoz, azt csak a kezelőorvosa tudja megmondani. Forduljon hozzá bizalommal!


        Kérdés: 2012. március 14., 10:11; Megválaszolva: 2012. március 19., 22:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.