• Feledékenység, beszédzavar, koordinációs zavar.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hosszú évek óta nagyon feledékeny vagyok, mindegy hogy rövid vagy hosszú távot nézünk. És pár éve hozzá adódott a koordinációs zavar is, néha lefejelek valamit hiába tudom hogy ott van, és naponta többször nem sikerül kimondanom a szavakat hiába van már ott a fejemben. Egyre inkább úgy érzem hogy elhagy az intelligenciám is. Kérem segítsen mi lehet ez? Hisz még fiatal vagyok. Nagyon köszönöm!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Mivel hosszú évek óta van ez igy, és nem romlott a helyzet, kicsi az esélye, hogy szervi baja van. De ha kétségei vannak, keressen fel neurológiai rendelőt szervi okok kizárása miatt. Az okokat inkább pszichológiai oldalról lehetne közeliteni. Túlterheltség, kifáradás, tartós stressz, feldolgozatlan lelki bánatok létrehozhatnak ilyen tüneteket. Ezeket valamelyik pszichológiai módszerrel bizonyára oldani lehet. Amennyiben nincs szervi ok a háttérben, keressen pszichoterápiás segitséget.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. március 13., 19:37; Megválaszolva: 2012. március 16., 18:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! 28 éves normál testalkatú férfi vagyok. A tüneteim 1 hete kezdődtek. Úgy ébredtem, hogy mindkét lábamban az izmok nagyon kötöttek, feszültek voltak. Terhelésre (lépcsőzés) hamar égni kezdenek és néha enyhe remegést is...