• Szédülés megelőzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz hogy, most vettek fel a rendőrségre ahol alapkiképzés során van hogy 1 órán vagy fél órán keresztül mikor mennyi, vigyázz vagy pihenőállásban kell lenni teljes mozdulatlanságban. alapjába véve nem vagyok szédülős se alacsony vérnyomású de ez már nekem is sok és nagyon szédülök és rosszul vagyok és nem bírom úgy mint a többiek pedig fizikailag közép mezőnyben vagyok. Szőlőcukor van nálam de ott nem mindig tudom bevenni ha véletlen rosszul vagyok valamilyen megelőzés kellene. Segítséget előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A merev vigyázzban állás nehezített körülmény a keringésnek. Akinek alacsony a vérnyomása ezt különösen nehezen bírja. Van olyan is, hogy a vérnyomás szabályzó rendszer érzékenysége nem megfelelő, ez veleszületett adottság is lehet. Ilyenkor a hirtelen felálláskor úgy leeshet a vérnyomás, hogy elájulhat a személy. Ha ezek a problémák nem állnak fenn, úgy alkosson magának szellemi, figyelmi feladatokat, amivel elterelheti a figyelmét az ácsorgásról, illetve a szellemi tevékenységgel feljebb is tornázhatja a vérnyomását. pl matematikai feladatokat oldjon meg fejben, vagy mondjon verset, vagy idézzen fel egy régebben látott helyszínnek minden apró elemét. Ezekkel a gyakorlatokkal a memóriáját is tréningezi.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. március 02., 17:55; Megválaszolva: 2012. március 08., 00:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: