• Nagyon kevés forgás uután elvesztem egyensúlyom elesek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Imádok táncolni, nagyon szeretem a pörgős forgós táncokat, jó pár évvel ezelőtt egyik ilyen alkalommal a párom alig tudott megtartani, mert zuhantam hátra. Azt éreztem hátul a fejemben mintha egy kő lenne ami húz hátra, nem vesztettem el az eszméletem. Utána nagyon vigyáztam, hogy ne forogjak, de tavaly egy alkalommal figyelmeztetve táncosom, a problémára csak belementem egy ilyen forgós táncba, helyzet ugyan az. Esés hátra szinte húz valami, most két hete ismét tánc, alig mertem forogni, de a tünet máris jelentkezett, de most időben leültem, nem következett be az esés. Körülbelül ugyanezen tünetek óta van egy olyan érzésem is, ha mozdulatlanul kell sokáig állnom akkor is azt érzem, hogy el fogok esni, de kicsit toporgok és elmúlik az érzés. S a forgásról még annyit, ha lépcsőn kell felmenni hosszan ahol sok forduló van akkor is a második fordulónál, már ellentétesen fordulok, mert ott is érzem a szédülést. A fejem tetejének jobb felén szokott hasogató fejfájásom lenni, illetve a bal fülem gyakran bezsírosodik ki kell mosni. Nem tudom van e összefüggés. Szeretnék újra gondtalanul táncolni. Van rá esély? Köszönettel. Vné

        Dr. Kerekes Éva válasza a szédülés témában

        Kedves Érdeklődő! Remélem, hogy igen. Valami miatt érzékeny a vesztibuláris rendszere (egyensúlyszerv). Sokan kisgyermekkorban szerzik be ezt a problémát, melléküreg-és fülgyulladás következményeként, és soha sem bírják a ringispilt, buszozást és a keringőt. Ön szerencsés, mert végig táncolhatta az életét. Talán érdemes kivizsgáltani magát neurológusnál vagy a fülésznél, mert 56 évesen már a panaszát okozhatja gerincprobléma, vagy magas vérnyomás, vagy egyéb neurológiai betegségek. Ha megvan az ok, akkor lehet alkalmazni tüneti vagy oki kezelést. És akkor újra belemerülhet a táncba, sok erőt és derűt kívánok hozzá!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 24., 18:42; Megválaszolva: 2012. február 27., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés