• koponya ct

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Leírnám az eredményt, sajnos nem értem. A jobb sinus maxillaris basalis nyálkah. kissé megvastagodott. A csontos és intraorbitalis viszonyok eltérés nélküliek. megtartott kp.vonal, kamrarendszer. A pericorticalis cysternak az oldalkamrák szintjétől cranialisan, főként praefrontalisan enyhén tágabbak. Vérzés, térszűk, kóros képlet v halmozás nem létszik. Vélemény: enyhe, kezdődő praefrontalis liquortértágulat. Discrét sinusitis maxillaris jobb oldalon. Ez Édesanyám lelete. Tisztelettel kérném véleményét. Köszönettel

        Dr. Laki András válasza a koponya CT témában

        Tisztelt Kérdező! A leletben enyhe mértékű eltéréseket említenek. A jobb oldali arcüreg alsó részében kissé megvastagodott nyálkahártyát írtak le, ezt enyhe mértékű arcüreggyulladásnak véleményezték. A másik eltérés szerint az agytekervények közötti barázdák az agy felső részén és homloktájékon kissé tágultak. Ez az édesanyja életkorában gyakori, az életkorral együtt járhat, valószínűleg nincs jelentősége. A többi leírás normális viszonyokat mutat.


        Kérdés: 2012. február 22., 18:02; Megválaszolva: 2012. február 23., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: