• Zsibbad a combom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már többször is éreztem, de soha nem tulajdonítottam nagy jelentőséget annak, hogy zsibbad a combom.Egész pontosan a jobb combom külső fele a térd vonalától egészen csípőig.olyan érzés, mintha beadtak volna egy érzéstelenítőt, de ez nem olyan igazi zsibbadás, ami pár perc alatt elmúlik általában.a legjobb szó, hogy olyan, mintha érzéketlen lenne azon a részen a combom.nagyon meg vagyok ijedve, mert most ezt órák óta érzem.egyébként rettentően dagad a lábam, ha dolgozom.(vendéglátózom, napi 16 órát esetenként) most viszont munkanélküli vagyok, lényegesen kevesebbet mozgok, ez hozzá tartozik az igazsághoz. mi lehet a baj? milyen orvost keressek fel ezügyben? köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Panaszát vagy porckorongbetegség, vagy egyéb eredetű idegbecsipődés okozza. Nem baj, hogy eddig nem foglalkozott fele, mert nem súlyos betegség, de az Ön munkája nem tesz jót neki, valószinüleg fokozódni fog a porckorong csuszása, vagy a csipőizület kopása, és akkor már igen zavaró fájdalmai is lehetnek. Ha nem tud vagy nem akar más munkát válalni, akkor pihenjen minnél többet, igyekezzen a munkájn kívül más fizikai terhelést kerülni, időt és pénzt szánni rendszeres gyógyfürdői kezeléskre. Az esetleges túlsúly nagyon sokat ront a betegségén. A gyógyszerek viszont nem javítanak a betegségen, hanem súlyos mellékhatásokat okozhatnak. Rokkantságban nem gondolkodhat, mert nem adják meg, mivel ezek a betegek ülő- és szellemi munkára alkalmasak ( hogy van-e rá képzettsége vagy munkalehetősége, az a rokkantsági bizottságot nem érinti). Sokkal aggasztóbb tünet a lábduzzanat, ez mindenképpen kivizsgálást igényel, mert veszélye és kezelést igénylő betegségek okozhatják, ezért forduljon sürgősen háziorvosához! Jobbulást kívánok!


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 20., 22:53; Megválaszolva: 2012. február 21., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: