• sós szájíz, keserű utóíz, zsibbadó ajkak több napja. Mi lehet a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Webbeteg! Édesapám 51 éves, soha semmilyen komolyabb orvosi problémája nem volt, "csak"gerincbántalmai. Vele született tulajdonság, hogy nem zár rendesen a gyomorszája, ezért folyamatosan küzd a gyomorsavval. Legtöbbször háztartási szódabikarbónát iszik, ecettel (anyagilag ezt engedhetjük meg). Kb egy hete olyan panaszai vannak, hogy az ajkait sósnak érzi, zsibbadnak is az ajkai (bizsergő érzés), és a sós írznek kesernyés utóíze van. Próbál sok csapvizet inni ennek ellensúlyozására, de nem múlnak ezek a tünetek. Talán meg kell említenem, hogy anyagi helyzetünk miatt lehet, hogy alultápláltnak ítélnének meg minket, sok krumplit, és kenyeret eszünk, ritkán húst, húskészítményt, még ritkábban zöldséget (kb havonta 2x), gyümölcsöt (havonta 1x). Nem tudom mi lehet a baj, vagy hogy lehet-e köze a rosszul záródó gyomorszájhoz, de nagyon aggódok édesapámért, kérem adjon ötletet. Tisztelettel: Horváth Éva

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! látatlanban sajnos nem tudom megmondnani, hogy mi lehet az oka. Az ecet használatát nem javasolom, anyagi helzettől függetlenül. kérem, forduljon bizalommal háziorvosához, ami be tudja utalni megfelelő szakorvoshoz.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 18., 22:18; Megválaszolva: 2012. február 21., 21:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: