• Ködös érzés a fejben, pajzsmirigy probléma, füldugulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/ doktornő, Körülbelül egy éve szenvedek valamilyen betegségben, több orvosnál is jártam, de eddig nem igazán sikerült senkinek se rájönnie, hogy mi is állhat a háttérben. Ahogy írtam, kb. 1 éve jöttek elő a tünetek, sportolás közben. Negyed óra után a látásom eléggé elhomályosodik, „ködösnek” érzem a fejem, és enyhe szédülést és hányingert érzek. Egy idő után, már sportoláson kívül is megmaradt ez a „ködös” érzés, mintha nem kapna elég oxigént az agyam, valamint a koncentrációmmal is vannak kisebb nehézségek, néha csak egyenesen magam elé meredek, mintha nehezemre esne a pislogás és a fókuszálás, valamint a gondolkodásom is kissé lelassult. Vannak jobb és rosszabb napok, általában reggelente érzem magam rosszabbul. Elmentem kivizsgálásra, a vérnyomásom rendben volt, a vérképemben sem volt hiba, a TSH értékén kívül, egy enyhe pajzsmirigy alulműködést mutattak ki. Endokrinológián is voltam vizsgálaton, 25mg thyroxint szedek, mellyel sikerült stabilizálni a TSH szintemet, viszont a pajzsmirigy alulműködés okára ez idáig nem sikerült rájönni, mivel a nyaki ultrahangon nem találtak semmit és az aTPO szintem is a normális tartományban volt. Normális TSH szint mellett is megmaradtak az eddigi tüneteim, ez az egyfajta „ködös” érzés, valamint a sportolási nehézségek. Nagyjából ezzel egy időben jött egy másik tünet, ami nem tudom, hogy összefügg az előzővel, csak abból gondolom, hogy ez is időben ugyanakkor jelentkezett, mint az előző, és ugyanúgy azóta is fennáll. A bal fülemben egyfajta nyomást érzek, hasonlóan mintha nyomáskülönbségtől bedugulna a fülem, ugyanúgy hallok vele, mint a jobbal, csak olyan érzés mintha el lenne dugulva. Fülészeten nem találtak semmi eltérést, megállapították, hogy nem teljesen jó a hallásom, de erre a nyomásérzetre nem adtak választ, hogy mitől is lehetne, elküldtek középfül CT-re, de ott is azt állapították meg, hogy a középfülem rendben van, légtartó. Bármilyen segítséget, tanácsot szívesen fogadok és előre is köszönök!

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Nem tudom megmondani, hogy mi okozza a problémáját. Egy koponya MRI vizsgálattal ki lehetne zárni minden olyan betegséget, ami veszélyes lehet az Ön számára, és e miatt beavatkozást igényelhet. Nagy valószinűséggel nem lesz semmilyen betegségre utaló jel a felvételeken. Fontos lenne ez után pszichológiai segiséget is kérnie.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 16., 17:53; Megválaszolva: 2012. február 21., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: