• Zaj a fejben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Néhány hónapja a következő jelenséget tapasztaltam: este lefekvés után, még elalvás elött a szemmozgásom hallás érzetet okoz. Amolyan sustogó zajt "hallok". Kérdésem: lehet-e ez valami komlyabb, orvosi beavatkozást igénylő tünet, vagy tanuljak meg együtt élni vele? Másik kérdés: vérnyomásom korábban ingadozó volt, ma már többnyire stabil. A systolés érték 125 - 150 (Hgmm) között a diastolés érték 90 - 110 (Hgmm) között változik. A vérnyomás csökkentő gyógyszerek a systolés értéket csökkentik ugyan, de pl a 130/100 -as értéknél kifejezetten rosszul érzem magam, a jó közérzethez a két érték között legalább 50 Hgmmm különbség kell. Hogyan lehet a diastolés értéket csökkenteni, úgy hogy a systolés ne csökkenjen lényegesen? Magamról: Alkoholt alkalomszerűen és csak keveset fogyasztok. ( 2-3 sör hetente) Dohányzom, 20-25 szál naponta. Alvás igényem min 8 óra/nap. Étvágyam jó, az átlagnál kicsit többet eszem, de nem hízok. A koleszterin szintem az optimális kb 2 szerese, de a bőröm zsíros, a zsíradék beviteltől gyakorlatilag a bőrőmön keresztül szabadulok meg. (Ez elég kellemetlen.) Még egy furcsaság: A "C" vitamin bevitele a szervezetembe korábban alacsony vércukor szintet okozott, ez miatt gyakori fejfájás, migrén gyötört, ma már csak fájdalom mentes "migrén" vesz elő lényegesebben ritkábban. (Szellemi teljesítőképesség erős csökkenése, "csak úgy nézek ki a fejemből, de nem vagyok teljes értékkel jelen", kicsit hasonlít a másnaposságra. Ezen tünetek ellen mit javasol? Válaszát előre is köszönöm! (Kérem, a homeopátiás izéktől kíméljen. Ha van ötlete a valós átgondolható megoldásokra azt hálásan megköszönöm.)

        Dr. Kalóczkai Andrea válasza a szemmozgás témában

        Kedves Kérdező! A furcsa hangok hallása esténként nagy valószinűséggel kezdődő ér elmeszedésre utal a kiserek területén az agyban. Ennek kivizsgálása neurológiai szakorvosi feladat. A többi kérdése belgyógysázati jellegű, igy erre csak nagy vonalakban tudok válaszolni. A vérzsirok, koleszterin szint emelkedésre gyógyszert kellene szednie, ezt a háziorvos kolléga be tudja állitani. A magas vérszir szint alapja lehet az ér elmeszesedésnek. A vérnyomását 140/90 Hgmm alatt kellene tartania, mert igy kevésbé okoz szövődményeket. Ebben az esetben is javasolom, hogy kerese fel a háziorvost, vagy belgyógyász, kardiológus kollégát. Jelenleg jó, kombinált gyógyszeres kezelések érhetők el.


        Dr. Kalóczkai Andrea
        Ideg- és lélekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kalóczkai Andrea

        Kérdés: 2012. február 07., 20:33; Megválaszolva: 2012. február 10., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt dr nő Kérdésem a következő lenne. Hirtelen lábgyengeseg fog el és szinte erőtlen leszek és szédülök. Felfelé nem tudok néni mer szintén szédülök ill balszemem is nagyon nyom. Hova forduljak mien kivizsgálásra vernyomasomra szedek...
        Tisztelt Doktor úr! A következő Mr leletet kaptam. Nem tudom értelmezni. Kérem szíves szakvéleményét. A lumbalis lordosis szabályos.Jobbra konvex scoliosis található. Mérs spondiolis és főkéntés főként az alsó szegmensben kifejezetten...