• Guillain Barre Szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 74 éves nagymamám 2 hónappal ezelőtt került kórházba Guillain barré szindróma betegséggel. Sajnos elég későn állapították meg nála, hogy mi a probléma, így mire kiderült mind a négy végtagja lebénult neki. Jelen pillanatban már a kezeit apró dolgokra tudja használni, bár még szorítani nem tud vele, de láthatóan hatalmas a javulás. A lábai nagyon picit már megmozdultak, de jelentős változás még nem mutatkozott. Sajnos pontosan nem tudom, hogy milyen kezelésben részesül. Gyógyszereket kap, illetve gyógytornász jár hozzá minden nap. Azt szeretném megkérdezni, hogy ebben a betegségben szenvedőknek mik az esélyei arra, hogy felépülnek, illetve mennyi arra az esély, hogy nagymamám tudni fog járni, még ha segítséggel is? Illetve milyen módszerekkel lehet ezt a betegséget a leghatékonyabban kezelni? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Kerekes Éva válasza a guillain-barre témában

        Tisztelt Érdeklődő! A Guillain- Barre szindroma általában teljes gyógyulással végződik, amennyiben a beteg túlélte az első napokat, mert ekkor a légzőizmok bénulása miatt állapota életveszélyes. Igaz, ez általában a fiatalok betegsége ( egy fertőzés indítja be), 74 éves Guillain-Barre-ban szenvedővel még nem találkoztam. A fiatalok bénulásai a gyógytorna, fizikoterápia és gyógyszeres kezelés mellett gyakorlatilag teljesen meggyógyulnak. Remélem, idősebb kora ellenére az Ön édesanyja is teljesen felépül. Mindenképpen érdemes rehabilitációs kezelést igényelni, ha még bénultak a végtagjai, és ha fekszik, trombózis profilaxis alkalmazni.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 20:49; Megválaszolva: 2012. január 31., 22:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: