• Fantom nyomás a talpam alatt

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr! Hosszú évek óta vannak gerincproblémáim. Egyéb betegségeim miatt, legtöbbször fizioterápia és gyógytorna a kezelésem. Egy hónapja torna közben éreztem, hogy a talpaim zsibbadnak. Már rövid ideig tartó járáskor is úgy érzem, mintha nyomná valami. Olyan érzés, mintha egy félbevágott tojás lenne a talpam alatt a lábujjaimtól a talpam közepéig, majd további séta után ez a fantom tárgy keményedni kezd, és már nemcsak kellemetlen, de enyhe fájdalom is jelentkezik. Tapintásra semmi eltérést nem érzek a másik talpamhoz képest. Néhány napja a hátamban volt olyan rövid ideig tartó, többször ismétlődő erős fájdalom, hogy összecsuklottam. Kiment az erő a hátamból, nem tudtam megtartani magam. Ezt a fájdalmat valamilyen mozdulat váltotta ki, és a melltartócsat magasságában, keresztirányú nyilallás volt minden alkalommal. Azóta ilyen erősen nem fájt. Enyhe fokú csontritkulásom van. Friss lelet a háti gerincről: Dorso-lumbalisan enyhe balra konvex scoliosis van. A kyphosis csökkent. A ventralis peremeken az V-X szegmentumban meszes csőrök vannak. MR C és L gerinc (2 éve): Haemangioma vert. Th. I., Mérs. Spondylosis cervicalis et lumbalis.Hard disc protrusio intervert. C. V.-VI. Kezdődő cervicalis polydiscopathia. Protrusio disci L. IV. et L. V. A lumbosacralis átmenetben osteochondrosis jelei. Lehajolás, majd felegyenesedés után kimegy az erő a lábaimból. Gerincfájdalmaim miatt gyakran van hányingerem, gyakran zsibbad a bal karom, ujjaim. Mostanában nagyon feszült, ideges vagyok. Nem tudom, a stressz, vagy a gerincproblémáim állnak a fantom érzés hátterében. Nem tudom, mi a bajom. Kérem szíves tájékoztatásukat.

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! A talpfájdalmat gyakran okozza lábboltozat süllyedés, vagy a gerincén is leírt meszes lerakódások okozzák. Ez nem fantom, hanem valós fájdalom. A háti -és gerincfájdalmak mögött is a leírt elváltozások állnak. De ezek a panaszok állandó fennállása, és az, hogy ez az egyébként nem nagyon súlyos betegsége uralja az életét, a szorongása és lehangoltsága következményei. A gerinckopás ötven felett nagyon gyakori, de a fájdalom csak néha jelentkezik, gyógyszer- vagy fizikoterápia igen hatékony, és életvidám, aktiv életet élő, az élet mindennepi szépségeire rácsodálkozó, sokat mozgó és dolgozó emberek csak rövid ideig szenvednek a fájdalmaktól. A javaslatom az, hogy a talpi fájdalom miatt vásároljon szivacsos taplbetétet, lehetőleg segédeszközök boltjában, ott az Ön lábfejére készítik el. Ebben könnyebb járni. Feszültsége miatt pedig kérjen segítséget egy pszichiátertől. Jobbulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 30., 19:09; Megválaszolva: 2012. január 31., 22:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: