• ujj zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Cím! Csupán egyetlen kérdésem van, több mint 4 hónapja elzsibbadt a bal kezemen a kisujjam, s ez azóta is zsibbadt állapotban van. Mi lehet az oka, s milyen szakorvoshoz kell fordulni ebben az esetben? A választ előre is köszönöm! Tisztelettel

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt érdeklődő! Ezt a panaszt gyakran az úgynevezett alagut szindroma okozza: a csukló szallagjai megduzzadnak és elnyomják auz itt futó radialis ideget. Ritkábban okozhatja nyaki pordkorong rendellenessége is. Ezzel a panasszal a háziorvoshoz kell menni, neurológushoz szokták beutalni a beteget, de ha a közelben működik kézsebészeti szakrendelés, akkor oda is adhatnak beutalót. Gyógyulást kívánok!.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. január 27., 11:13; Megválaszolva: 2012. január 30., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: