• fülben súrlódó hang

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot! 27 éves nő vagyok. Az utóbbi időben észrevettem, hogy este mikor lefekszem és csend van a jobb fülemben hallok valami hangot, ütemes és hasonló, mintha valami súrlódna, pl bicikli kerék tekerés. Mitől lehet ez? MRI-n voltam SM gyanú miatt, ami negatív lett, konrasztanyagot nem kaptam a vizsgálat során, ha esetleg daganat lenne anélkül is kimutatná? Lehet stressztől is? Válaszát köszönöm Ági

        Dr. Kerekes Éva válasza a fülzúgás témában

        Kedves Ági! A koponya MR kontrasztanyag nélkül is kimutatja azokat a kóros eltéréseket, amiket ki kell zárni fúlzúgáskor, adaganatot is. az MR-nél a jkontrasztanyag beadása más indikációban történik. Emögött a probléma mögött általában nem az agy betegsége áll, mint ahogy ez Önnél is bizponyításra került.Okozhatja kezdődő érelmeszesedés (az Ön korában ez akkor lehetséges, ha dohányzik és fogamzásgátlót szed, vagy ha családi hajlama van erre, de ez utóbbi ritkán fordul elő, mivel a fül erei igen vékonyak. Okozhatja fülészeti ok is (beszáradt fülzsír, lezajlot gyulladás), ezért Fül-Orr gégészhez érdemes időpontot kérni. A stresz ilyen panaszt jellemzően nem okoz, de ha szorongás miatt nem tud elaludni, és ez még jobban felidegesíti, akkor ilyenkor felmehet a vérnyomás és szaporábban ver a szív, és halhatja a vér lüktetését az ereiben, ami nem valódi fülzúgás. A nem vényköteles készítmények közül a Ginco nevű gyógynővény hatékony a fülzúgásra, érszűkületre, a streszre is, de drága. Nagy adagot érdemes szedni, megbizható származással. Az orvos által felírható készitmények is hatékonyak és kevésbé drágák.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 26., 12:11; Megválaszolva: 2012. január 28., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés