• Koponya MR vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr. Előző kérdésemben nem tettem fel a panaszaimat amiért orvoshoz fordultam. Panaszaim a következők voltak: Erős fejfájás, szédülés memória zavar. Múlt hét folyamán voltam koponya MR vizsgálaton. Amelynek a lelete alapján mindkét oldalon a supraclavicularis fehérállományban számos apró kerek FLAIR és T2 szekvencián magas jel intenzitású góc látható. Véleményként ezt írták: Multiplex periventricularis fehérállományi laesiok, melyek elhelyezkedése demyelinisatios lehetőségét is felvetik. Azt szeretném megtudni hogy ez mit jelent? Tisztelettel: Csesznegi Tamás. Előzmény: https://www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/neurologia/103607

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR témában

        Kedves Tamás! Az MR alapján az agyban az agykamrák környékén több olyan kis területet írtak le, melyeken az ott futó idegrostok károsodtak. Ez a károsodás leggyakrabban gyulladás vagy kis helyi vérkeringési zavar következménye lehet. Ezek az elváltozások biztosan nem felelősek az Ön fejfájásáért, de további kivizsgálást igényelnek, amiatt, hogy eldöntsék miért alakultak ki. Azt tudnia kell, hogy ezek a gócok eddig élete során bármikor kialakulhattak, és mivel olyan panaszt nem ír, ami ezekkel összefüggésbe hozható lenne, így nagy valószínűséggel régóta ott vannak. A részleteket beszélje meg kezelőorvosával.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 23., 14:35; Megválaszolva: 2012. január 29., 10:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: