• ujj zsibbadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő/ Dr Úr! Éjszaka szakaszosan tudok aludni a fájdalmak miatt. A jobb kéz hüvelykujjam zsibbad, majd ég afájdalomtól. A bal és jobb forgóm fáj ha rajta fekszem. A gyógyszerek, kezelések/fiziko/ csak rövid ideig hatásosak. Mit tanácsolna, mi segítene? Mitől van? Azt tudom, hogy a nyakcsigolyám és a gerincem meszes és kopott, valamint/ születési rendellenesség/ lumb.4-5 csigolyám összecsúszott egy elcsúszáskor és innentől fájnak a forgóim. Vesekő miért újul ki? 3.hóban zúzták, 11.hóban már megint 5 mm. Köszönöm válaszát: bjné

        Dr. Kerekes Éva válasza a zsibbadás témában

        Tisztelt Érdeklődő! Panaszainak okát csak alapos személyes vizsgálat alapján lelet tisztázni. Okozhatják az Ön által leírt kopások és csúszások is, valamint a vesekövességgel összfüggő esetleges köszvény is. A veseköveséget anyagcsere zavar okozza, ha a beteg nem változtat radikálisan a táplálékán, folyadékbevitelén, akkor mindig kiújul, hiszen a zúzás a kiváltó okot nem szünteti meg. Hatékony kezelés, ami elmulasztja a panaszait, sajnos nincs. Átmeneti javulás várható rheumatlógoiai kezeléstől, gyógyfürdő kezeléstől ( ha nincs szívbetegsége). Jobbulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 21., 13:01; Megválaszolva: 2012. január 23., 23:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        A nyaki lordosis elsimult. CV.-VII. a csigolyák peremei megnyúltak, itt a zárólemezek enyhén megnyúltak CII.-III. korong centrálisan enyhén elődomborodik CIV.-V. korong ellapult,körkörösen mérs.fokban előboltosulnak.Döntően meszes...
        Tisztelt Doktornő! Panaszom 2018 novemberében kezdődött bal oldali fülzúgással, ami azóta állandósult. Ehhez 2019 márciusában szédülés és járásbizonytalanság társult, ami az elmúlt hetekben súlyosbodott. Illetve tarkótáji lökést...