• Tarkófájás és szédülés: mire utalhatnak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az alábbi problémám van:kb.5 napja nagyon fáj a tarkóm, nyakam, a fejbőrömön csipkelődést érzek.Ha lefekszem, kezdek szédülni, mikor a fejem a párnához ér.Ha a fejem fekve elforditom, akkor is szédülök.Nagyon rossz érzés.Nyaki UH csak májusban lesz.Koponya CT februárban. A neurológus megkopogtatta a térdem, majd csukott szemmel az orromhoz kellett tenni az ujja, ebből azt állapitott meg, hogy agyi vérellátási zavar, és egy hét majd menni kell nootropil infuzióra.Szeretném megkérdezni, hogy ha mégsem az a baj, akkor nem ártalmas-e az infuzió.Nem értem, hogy azok a tünetek/csipkelődés, nyaki fájdalom és csak lefekvéskor szédülök/miért agyi vérellátási zavarra utal, akkor napközben is szédülnék.szerintem.Szeretném véleményét kérni, hogy a tünetek mire utalhatnak.Két éve volt hasonló annyiban, hogy nem fájt a nyakam, akkor benignus paroxysmalis szédülés volt a diagnózis.l

        Dr. Kerekes Éva válasza a szédülés témában

        Tisztelt Érdeklődő! Az, hogy koirábban benignus paroxysmalis vertigo miatt kezelték, nem zárja ki, hogy jelenleg mellékhatása agyi vérellátási zavar okozza a panaszait. A szédülés egy nem specifikus tünet, nagyon sok minden okozhatja. A világ összes neurológusa úgy vizsgál, ahogy Ön leírja, és ebből pontos diagnózist képes felállítani, pontosan ezért kell érettségi után még 11 évig tanulnia annak, aki neurológiai szakvizsgát szerez. A Magyarországi szaorvosképezés a világon az egyik legjobb. Abból, ahogy bejön és ahogy beszél, amit elmond a beteg, nagyon sok mindenre következtet egy tapasztalt neurológus, hiszen a szédülés az egyik leggyakoribb panasz, napi 5-10 új beteget vizsgálunk szédülés miatt. Ezért az 5-10 perces vizsgálat végére önmagában már pontosan tudja, hogy mi okozza a szédülést. Ha szükséges, további vizsgálatokat kér, ahogy az Ön esetében is történt. Gyakran tapasztalom, hogy a betegek túlmisztifikálják a gépi vizsgálatokat, pedig azokat is orvosok leletezik, és ezek a leletek csak a szakavatott neurológus kezében értékesek, önmagukban nem. A Nootropilos infusio ritkán okoz mellékhatásokat, ezek enyhék, semmi visszafordíthatalan kárt nem okoznak, viszont gyaktan megszünetetik a szédülést. Nem csak agyi keringési zavar esetében alkalmazzák a Nootropilt, hanem más eredetű szédülésben is (pl. a. Fül-Orr -Gégészeten), sőt gyermekeknél dyslexiában is. De ha kételyei vannak, beszélje meg kezelőorvosával, hiszen az infuziós kezelésbe tájékoztastást követően írásba kell beleegyznie. Gyógyulást kívánok!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 19., 15:58; Megválaszolva: 2012. január 20., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: