• Ideggyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr. Bessenyei Asszony! Jobb oldali állkapcsom rendszeresen szokott fájni, szinte alig birok vele enni. Ez már többször is elöfordult. Ilyenkor erös szuro fájdalmat erzek benne eves, ásitás közben. A beszedben nem zavar. Kb. egy hete ismet jelentkezett a fájdalom, de most eves közben azt erzem, hogy az egesz fejem bizsereg es lüktet, mintha minden harapásba beleszedülnek. Ez eves után 10-15 percen belül elmulik. Ugyanezt erzem amikor kifujom az orromat. Elkepzelhetö, hogy az állkapocsban levö izületi gyulladás okozza ezt a "szedülö, zsibbado" erzest? Kihathat ez az idegekre? Mellekesen megjegyzem, hogy 6-7 eve átmeneti halláscsökkenessel, fulzugással elek, aminek eddig nem sikerült kideriteni az okát. 2 napja voltam egy EEG vizsgálaton, ennek az eredmenyet várom, illetve hamarosan egy koponya MR vizsgálatra is megyek. A nyakgerincem ep, a szemeim jok, ezt már kivizsgáltattam. A fülzugáskor neha rámtört hirtelen szedüles, ezután a zugás elmulik. Jelenleg tünetmentes vagyok, de az állkapocsproblema miatt aggodok. Amennyiben semmi szervi, idegi elváltozás nem mutathato ki, elkepzelhetö, hogy a stressz váltja ki ezeket a tüneteket? Vagy a szervezetem savasodása? Nagyon köszönöm megtisztelö válaszát es segitseget. Üdvözlettel: custom320i

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Állhat az állkapocs ízületi gyulladás a panaszai hátterében, de jellemző lehet a tünete úgynevezett neuralgiára is, mégpedig a glossopharyngeus nevű ideg bántalmára. Mindenképpen fogászati, szájsebészeti vizsgálat javasolt, az állkapocs ízületi funkciózavar kizárása miatt, ha ez negatív, akkor neurológiai vizsgálatot javaslok, hogy a megfelelő gyógyszeres kezelést a neuralgiára (idegbántalomra) elkezdjék.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 19., 08:55; Megválaszolva: 2012. január 23., 10:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: