• Dravet-szindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Mennyire jellemző, hogy a Dravet-szindróma 2, 5 éves korig "lappang" és csak utána jelentkezik? Előfordul egyáltalán? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Kerekes Éva válasza a epilepszia témában

        Kedves Érdeklődő! A Dravet-szindroma jellemzően kórfüggő epilepszia forma. Jelenlegi tudomásunk szerint kimutatható kiváltó oka nincs, az MR viszgálat eltérést nem mutat Az első rohamok már az első életévben kezdődnek, de ezek még általános nagyrohamok, reagálnak a gyógyszerekre, ezekből nem lehet beazonosítani az epilepszia típusát. Az EEG-n a háttértevékenység még normális, az epilepsziára utaló jelek pedig nem specifikusak. A második év után kezdődnek a Dravet-szindromára jellemző myoclonus és absence rohamok, melyek gyógyszerrel nem uralhatóak.Ekkor kezd a gyermek visszamaradni a fejlődésben, az EEG háttértevékenysége meglassul, és a Dravet szindroma rohamaira jellemző EEG jelenségek uralják a görbét. Ekkor azonositható be a szindroma. Dr. Kerekes Éva epilepsziában jártas specialista, Kisvárda


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Itt kérdezhet

        Dr. Kerekes Éva

        Kérdés: 2012. január 16., 11:16; Megválaszolva: 2012. január 18., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: