• bizsergés és fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor, Doktornő! Panaszom évekkel ezelőtt kezdődött bal lábfejemnél bizsergés érzete vált állandóvá és zavaróvá, ami az évek folyamán felfelé haladt lábamon, és az elmúlt hónapokban a medencémre és jobb lábamra is kiterjedt, sajnos a lábamban már fájdalom is jelentkezik. Eleinte próbáltam nem figyelni rá, de már nagyon zavaró. Fülzúgás és fogaim erős sajgása és nyilallása is jelentkezett, és állandósult, nem tudom összefüggésben van e mindez. Egy évvel ez előtt még csak a lábamnál éreztem, akkor a CT lelet erre vonatkozóan nem mutatott semmit. ideggyógyásznál is akkor voltam, a vizsgálat igen rutin szerű volt, természetesen mindenem működött. Az egész összefoglalva olyasmi érzés, mintha elektromos áram érne. Tanácstalan vagyok, várom válaszát. köszönettel! Eszter

        Dr. Kerekes Éva válasza a bizsergés témában

        Kedves Eszter! A panasz porckorong eredetű idegbecsípődésnek imponál. A CT, gondolom, nem a lábről, hanem az ágyéki gerincről történt. Előfordul, hogy a tünetek kezdetekor még nem látszik jelentősebb porckorong elődomborodás a CT felvétleken. Valószinüleg most már látszana, de ennek mindaddig, ameddig nem szeretne akár műtét árán megszabadulni a fájdalomtól, nincs különösebb jelentősége. A probléma nem nagyon súlyos, sokan élnek vele együtt, meg lehet tanulni. Elsősorban a gyógytornától, fizikoterápiás kezeléstől, gyógyfürdői kezeléstől várható javulás. Kifejezett fájdalom esetében maximum 3-4 hétig fájdalomcsillapító és izomlazító is szedhető. A fogak sajgásának és a fűlzúgásnak nincs köze a lábfájdalomhoz, ezt viszont érdemes kivizsgáltatni, mert több oka lehet és kezelni is érdemes. Emiatt a panasz miatt érdemes kérni egy beutalót egy neurológushoz, és esetleg a lábfájást is el lehet mondani, ha ez továbbra is jelentős szenvedést okoz. Jobbulást kívánok! dr. Kerekes Éva neurológus és gyermekneruológus szakorvos, Kisvárda


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 15., 01:12; Megválaszolva: 2012. január 16., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: