• fájdalom,

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Nyaki gerinc problémáim vannak 20 - 25 éve, 2009-ben a C V-VI csigolyáim közé protézist ültettek be, akkor az állapotom javult. Pár hónapja a fájdalom felerősödött, és állandósult - fej, nyak, kar - a szédülésem is sokat romlott, így gyakran elesem. A bal oldalamon szinte teljes érzés kiesésem van, sérülésekkor nem érzek fájdalmat. A kezem fogó ereje gyenge és rövid ideig tart. Szeretném megtudni, hogy szükség van-e újabb műtétre? Fioth.-ra évente járok, de sajnos egyedül utazni nem tudok. Továbbá végeznek-e valahol " idegvezetési és vagy izomsorvadási " vizsgálatot, mert szeretném tudni hogy állok és életvezetési tanácsot is kérek. Jelenleg nem dolgozom, mert sem utazni, sem ülni, sem a kezemmel fogni nem tudok, nem csak azért mert ez a fájdalom felerősödését okozza, hanem rövid idö alatt dekoncentrált és zavart leszek.

        Dr. Kerekes Éva válasza a neurológia témában

        Tisztelt Érdeklődő! Azt, hogy egy ismételt műtét javítana-e az életminőségén, az önt műtő idegsebész tudná megmondani. Ehez neki általában nincs szüksége az idegvezetést mérő ENG és izomsorvadást értékét megítélő EMG vizsgálatokra. Ezeket a vizsgálatokat minden megyei kórházban és klinikán végzik, Budapesten a MÁV kórházban is, ENG- EMG laborban vagy neurofiziológiai szakrendeléseken/laborokban. A vizsgálatok nagyon időigényesek, az előjegyzések néhány hónaposak, neurológus vagy idegsebész szakorvos kérheti (mindkettőhöz háziorvosi beutalóval lehet menni), és nagyon meg kell indokolni(az életvezetési tanácskérése nem hiszem, hogy indokot képezhet). Remélem, azért az idegsebész tud tanácsolni valamit, ami javít az állapotán!


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 12., 10:42; Megválaszolva: 2012. január 13., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: