• Szükséges-e vizsgálat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Az év elején szoktam le a dohányzásról és egy ideig semmi problémám nem volt, de 1 hónap elteltével ingadozó vérnyomás ,szapora pulzus, hangulatingadozás,alvászavar, fejfájás jelentkezett. Konzultáltam a háziorvosommal aki azt mondta valószínűleg elvonási tünetek és javasolta, hogy szedjek Valeriana-t. Őszintén bevallom 2 szemet vettem csak be mert 100-120 körül volt a pulzusom már. Ez a probléma azután rendeződött így több gyógyszert nem vettem be. Egy alkalommal volt egy vitám-lényegtelen kivel és miért- mely során nagyon erős fejfájásom lett, szédültem körülbelül fél napig hánytam és a pupillám hol kitágult, hol összeszűkült. Fogalmam sincs miért reagáltam így sosem fordult még elő ilyen. A szédülés (hol erősebb hol gyengébb) és ez a "furcsa" pupillamozgás azóta sem múlt el. A kérdésem az lenne, hogy szükséges-e bármilyen kivizsgálás (szemészeti, neurológiai) vagy ez rendeződni fog idővel? Válaszát előre is köszönöm! Kótiné

        Dr. Kerekes Éva válasza a dohányzás, pupillaváltozás, fejfájás témában

        Tisztelt Hölgyem! Természetesen látatlanban nem lehet diagnózis felállítani. Én úgy gondolom, hogy magas vérnyomás okozza a panaszait. A dohányzás nyugtató hatással volt önre, most konfliktus követően felment a vérnyomása. A Valeriánát lehet szedni, ez nem ártalmas, és a magas vérnyomás első stádiumában hatékony lehet. Egyelőre nekem az tünik szükségesnek, hogy napi két alkalommal, illetve amikor panasza van, mérje meg a vérnyomását és rögzítse vérnyomás naplóban 2-3 hétig. Ha vérnyomása több alkalommal több mint 140/90, akkor forduljon háziorvosához, illetve ha a panaszai addig nem szünnének meg, akkor is.


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 20., 17:37; Megválaszolva: 2011. december 22., 13:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés