Szükséges-e vizsgálat?

Tisztelt doktornő! Az év elején szoktam le a dohányzásról és egy ideig semmi problémám nem volt, de 1 hónap elteltével ingadozó vérnyomás, szapora pulzus, hangulatingadozás, alvászavar, fejfájás jelentkezett. Konzultáltam a háziorvosommal aki azt mondta valószínűleg elvonási tünetek és javasolta, hogy szedjek Valeriana-t. Őszintén bevallom 2 szemet vettem csak be mert 100-120 körül volt a pulzusom már. Ez a probléma azután rendeződött így több gyógyszert nem vettem be. Egy alkalommal volt egy vitám-lényegtelen kivel és miért- mely során nagyon erős fejfájásom lett, szédültem körülbelül fél napig hánytam és a pupillám hol kitágult, hol összeszűkült. Fogalmam sincs miért reagáltam így sosem fordult még elő ilyen. A szédülés (hol erősebb hol gyengébb) és ez a "furcsa" pupillamozgás azóta sem múlt el. A kérdésem az lenne, hogy szükséges-e bármilyen kivizsgálás (szemészeti, neurológiai) vagy ez rendeződni fog idővel? Válaszát előre is köszönöm! Kótiné

Dr. Kerekes Éva válasza dohányzás témában

Tisztelt Hölgyem!

Természetesen látatlanban nem lehet diagnózis felállítani. Én úgy gondolom, hogy magas vérnyomás okozza a panaszait. A dohányzás nyugtató hatással volt önre, most konfliktus követően felment a vérnyomása. A Valeriánát lehet szedni, ez nem ártalmas, és a magas vérnyomás első stádiumában hatékony lehet. Egyelőre nekem az tünik szükségesnek, hogy napi két alkalommal, illetve amikor panasza van, mérje meg a vérnyomását és rögzítse vérnyomás naplóban 2-3 hétig.

Ha vérnyomása több alkalommal több mint 140/90, akkor forduljon háziorvosához, illetve ha a panaszai addig nem szünnének meg, akkor is.

Kérdés: 2011. december 20., 17:37; Megválaszolva: 2011. december 22., 13:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Vascularis demens beteg...
Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnál vascularis demenciát állapítottak meg.Nagyon erős dohányos, a cigaretta elszívása után erős...
Köhögéskor erős fejfájdalom
Tikkelés, epilepszia
MR-lelet értelmezés
Reggeli kozerzet