• Neurológiai vagy reumatológiai probléma lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakember! Jó ideje küszködöm a kezeimmel.Iszonyúan fájnak könyéktől lefelé.Általában reggel jajgatva ébredek a fájdalomra,mintha ezer tű szurkálna/ez még tűrhető/illetve nem tudom megmondani milyen fájdalommal.Nehezen fogok,lassan lassan lesz használható.Most már napközben is előfordul,löketszerűen, van amikor egyik pillanatról a másikra elmúlik,de van mint például most is mintha ezer hangya rohangálna bennük.Néha az ereim kidagadnak a kézfejemen de nem jellemző.Voltam jó régen vele a reumatológián,érdemben semmi nem történ,kaptam egy fájdalomcsillapítót átmenetileg enyhült utána visszajött.De nem hagy nyugodni nem szokásom ugyan de utána néztem a neten reumatológiai és neurológiai betegséget is találtam ami hasonlít az én tüneteimhez.Meg valami alagút szindrómát is olvastam.Van úgy hogy egy két kilót sem tudok huzamosabb ideig cipelni mert fáj a kezem. Iskolai melegítőkonyhán dolgozom.Van hogy kétszáz szendvicset is kenek,plusz ennivaló osztás. Persze ez a gondom még ezen munkahely előtt is fenn állt.Nem igazán vagyok orvoshoz járó tipus így kérem önt adjon tanácsot ,mit is tehetnék.Háziorvosom ortopédiára akar utalni nem tudom oda kéne e mennem,olyan melegek a kezeim..úgy gondolom,az az egyenes ha elmondom hogy dohányzom és túlsúlyos is vagyok.A családban nővérem érbeteg,apukám izületi bántalmakkal küzd harminc éves kora óta.Köszönöm előre is válaszát!! K.E:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a kézzsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A tünetei alapján leginkább cubitalis (könyök belső részén lévő) alagút szindrómája van. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 11., 20:05; Megválaszolva: 2011. december 14., 20:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés