• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy/ Másfél éve jelentkezett nálam szédülés. Ha előrehajoltam vagy hátra, valamint este mikor lefeküdtem, illetve amikor felkeltem. A szédülést vízszintes forgó irányúnak éreztem és kb. 10 másodpercig tartott. Ekkor kórházba is kerültem, kivizsgáltak(koponya CT, nyaki ultrahang, szív ultrahang, pajzsmirigy vizsgálat, fül-orr-gégészet) de semmit nem találtak. A kórházban Nootropilt illetve Betasercet szedtem. Kb. 2-3 hét múlva a tünetek elmúltak. A fenti tünetek kb. 3 havonta ismételten megjelentek kb. 2 hét időtartamra. Május végén ismét jelentkezett, ekkor körzeti orvoshoz fordultam, azóta ismét folyamatosan szedem a Nootropilt és a Betasercet. Kb. 2-3 hete ismét jelentkezett a szédülés, az mellett, hogy a gyógyszereket szedem. Néha a szédülés már migrénes érzéssel is előjön, néha úgy érzem, mintha hányingerem lenne. Viszont a szédülés időtartama továbbra is csak kb. 10 másodperc. Megjegyezni kívánom, hogy vérnyomás csökkentőt is szedek május óta, mert akkor 160/100 volt a vérnyomásom. A pulzusszámom viszonyt 50 körül van. Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a szédülést mi válthatja ki, illetve megszüntetni hogyan lehetne?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés, fejfájás témában

        Kedves Kérdező! A leírása alapján Önnek úgynevezett jóindulatú, rohamokban jelentkező, testhelyzettől függő szédülése van. Ennek oka a belső fülben lévő egyensúlyozó szervben lévő mészkristályok elmozdulása és az általuk keltett inger okozza a szédülést. Vestibularis torna a legjobb gyógymód rá, ennek leírását honlapunkon megtalálja.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 28., 18:50; Megválaszolva: 2011. december 04., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés